Такі бовдури, як Захарченко і Аксьонов, вигідні Україні

Залишається сподіватися, що Путін клонує цього антропоїда

ЗМІ досить жваво відгукнулись на вбивство Олександра Захарченка. Загальна тональність зводилась до фрази: собаці – собача смерть. Але під час ефіру, 1 вересня, дивну заяву зробила російська журналістка Юлія Латиніна. Вона без жодної тіні сумнівів сказала, що вбивство Захарченка – справа рук українських спецслужб. І ці слова її мене не тільки здивували, а й насторожили.

Дотепер, казала Латиніна, українські спецслужби не вдавались до ліквідацій ватажків "ДНР" і "ЛНР". Причина, за словами Латиніної, очевидна: українська сторона остерігалася аналогічних дій збоку Росії, а масштаб таких дій спрогнозувати було неможливо. Численні смерті терористичних ватажків, найчастіше, були наслідком внутрішніх розборок, і Україна до них не мала жодного стосунку. З цією частиною міркувань Латиніної є рація погодитися. Але, які аргументи Латиніна приводить на користь того, що ліквідація Захарченка – українська спецоперація? А ніяких. Жодних аргументів! Тільки слова: досі терористів українські спецслужби не вбивали, а тепер Захарченка прибрали. Все. Крапка. І це дивно.

Які аргументи Латиніна приводить на користь того, що ліквідація Захарченка – українська спецоперація? А ніяких. І це дивно.

Абсолютна неаргументованість заяви Латиніної скидається на вкидання інформації. Причому дуже грубе, без будь-яких посилань на докази, навіть опосередковані. І того ця заява не лише дивна, зважаючи на статус Латиніної як серйозного журналіста і блоґера, а й тривожна. Тепер слова Латиніної можуть розкручуватись як очевидність, яка не варта спростувань.

Завважмо наступне: смерть Захарченка Україні була непотрібна. Бо перебування цього фріка на чолі фейкової "ДНР" було вигідне Україні. Такого бовдура як Захарченко – з зіркою "героя" й іконостасом "георгіївських хрестів" на камуфляжці – ще треба було пошукати. Це штучний товар. І ще невідомо, з якої пробірки російські селекціонери видобули цього кретина. Україна завжди мала можливість показувати пальцем на Захарченка й казати: подивіться на цього ідіота – це ваш колективний портрет! А тепер цього клоуна немає. Залишається сподіватися, що Путін клонує цього антропоїда.

Україна завжди мала можливість показувати пальцем на Захарченка й казати: подивіться на цього ідіота – це ваш колективний портрет!

Так само для України вигідним є перебування Аксьонова-Гобліна на чолі кримської окупаційної влади. Логіка аналогічна: ватажок ваш – бандит і кретин, і весь ваш окупаційних режим у Криму – бандитизм і кретинізм в законі.

Якщо вбивство Ґіві ще можна було пояснити діями української ДРГ – той виродок катував і розстрілював українських полонених, – то за словами про український слід у вбивстві Захарченка немає жодного ґрунту. Навпаки, Захарченко, який розповідав, що його танки мають дійти до Ла-Манша і брати Лондон, цілком влаштовував Київ.

Щодо смерті Захарченка може бути лише дві вірогідні версії: перша – помста (Захарченко не-того відправив "на підвал" або не-в-того віджав бізнес); і друга – Захарченко закрався, або з іншої причини перестав влаштовувати Кремль. Не судити ж його Високим трибуналом "ДНР"? От питання і вирішили – просто й радикально.

Тож, звідки заява Латиніної? Ані аргументів, ані версій, ані доказів, а лише слова. Я дуже сумніваюсь, що Латиніна зможе представити відповідні аргументи на користь своєї версії. І взагалі, це вбивство не того рівня, розслідування якого матиме наслідком здобуття речових доказів, котрі незаперечно свідчитимуть про "український слід". Відповідно, заява Латиніної – це прямий удар по її репутації. Блоґер, який вкидає фейки, – втрачає довіру; блоґер, який вкидає фейки на користь Путіна, – і поготів.

Цей бандитський осередок для того і створили, щоб тероризувати Україну й експортувати бандитиз

Подальша розкрутка слів Латиніої відкриває простір для російської диверсійної діяльності в Україні. І це, як мінімум. Як максимум, це відкриває простір для ескалації воєнних дій на лінії розмежування. І перший і другий варіанти – це погані варіанти. Залишається, звісно, ще гіпотетичний варіант реформ у "ДНР" і "ЛНР", принаймні з метою наведення там елементарного правопорядку. Але ця версія вкрай слабка. Бо не для того створювалися терористичні анклави, щоб там панував мир і порядок. Цей бандитський осередок для того і створили, щоб тероризувати Україну й експортувати бандитизм в Україну. Тож, певен, варто очікувати загострення ситуації.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі