Йде відкрите полювання на громадських активістів

Це вже не збіги, а система

2018 рік. На громадських активістів по всій країні йде відкрите полювання. Сьогодні у Бердянську пострілом у спину вбили учасника АТО і активіста Віталія Олешка. Після повернення з війни він боровся з місцевим депутатом-регіоналом, який по факту контролює місто.

Сьогодні ж в Херсоні облили обличчя кислотою співробітниці міської ради Катерині Гандзюк. Вона протистояла місцевим сепаратистам і корумпованим правоохоронцям. Про це повідомив журналіст Сергій Нікітенко, якого побили в червні.

До цього в Одесі ножами порізали активіста Автомайдану Віталія Устименка, який, серед іншого, займався оборудками славнозвісного мера міста Труханова. А до того тітушки жорстко побили харківського антикорупційного активіста Дмитра Булаха. І це далеко не повний список.

Поки в столиці злодюжки заливають очі активістів зеленкою і влаштовують стеження, в регіонах їм вже хлюпають в обличчя кислотою і вбивають пострілами в спину

Це вже не збіги і навіть не тенденція, а система. Система, яка стала можливою завдяки тотальній безкарності нападників і замовників цих злочинів. Ганебне явище, яке стало реальністю завдяки тому, що окремі політики та їхні ручні блогери почали виставляти антикорупціонерів і громадських активістів гіршими за корупціонерів та Путіна разом взятих. І поки в столиці злодюжки заливають очі активістів зеленкою і влаштовують стеження, в регіонах їм вже хлюпають в обличчя кислотою і вбивають пострілами в спину. І якщо ми знову промовчимо, то вже скоро вбивати громадських активістів почнуть і в Києві.

А вбивати є кому. Тут і бандюки, яким активісти заважають красти. І сепари, які хочуть помститися патріотам. І російські диверсанти, які хочуть посіяти розбрат і дискредитувати владу перед виборами, адже після чергового нападу на антикорупційного активіста все більше претензій, а згодом і підозр через бездіяльність, буде падати на неї. Тому швидке слідство і справедливий суд, не озираючись на імена і посади, в інтересах не тільки суспільства, а і влади.

Швидке слідство і справедливий суд в інтересах не тільки суспільства, а і влади

Але одних постів недостатньо. Потрібна дієва акція протесту. Вважаю, що найбільшим громадським організаціям і активістам потрібно зустрітися і обговорити можливість проведення одноденного попереджувального страйку для привертання уваги до полювання на активістів, якщо слідство знову не зможе нікого знайти.

Активісти не мішені!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі