Таке вже було за режиму Януковича

Відкрите – четверте – звернення до президента України Петра Порошенка

Три мої попередні звернення до вас, як до гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, були обумовлені незаконною відмовою у державній реєстрації політичної партії "Рух вільних селян". Це є грубим порушенням Конституції України, прав і свобод людини і громадянина службовцями міністерства юстиції, в тому числі особисто міністром.

10 липня з цього приводу ми з вами мали зустріч. Ви обговорили проблему з міністром юстиції - за що я вам дуже вдячний.

Але це не призвело до припинення порушення Конституції України і до реєстрації "Руху вільних селян" - тому що запропонований чиновниками Мінюсту спосіб усунення існуючих, на їх думку, недоліків у документах партії є незаконним і неприйнятним.

Тому звертаюся до вас знову. Але вже не тільки з приводу наглого порушення Конституції міністром юстиції та його підлеглими. Вони вже не одні такі. До протистояння зі мною і моїми соратниками доєдналися й інші вищі державні службовці та установи. Вся державна система, яку ви очолюєте, замість припинення беззаконня, пішла в наступ на нас.

Вся державна система, яку ви очолюєте, замість припинення беззаконня, пішла в наступ на нас

За дивним збігом обставин, це почалося з дня тієї нашої з вами зустрічі, тобто з 10 липня. Контроль мого мобільного телефону і електронної пошти, який здійснювався нашими доблесними "правоохоронними органами" і до того, посилився настільки, що нормально користуватися ними стало неможливо. Повністю заряджені акумулятори гаджетів за короткий час стали розряджатися до нуля. За словами фахівців, це є прямим підтвердженням прослушки, перлюстрації, та визначення місцезнаходження.

Далі - більше. В органах Нацполіції, Генпрокуратури і Служби безпеки України Миколаївщини за командами з Києва закипіла робота по відшукуванню "компрометуючих матеріалів", реанімації сфальсифікованих у 2010-2013 роках та фальсифікації нових "справ" проти мене, моїх помічників і членів родини. Фальсифікатори добре обізнані, що жодних правопорушень за нами нема, що вони діють проти законослухняних людей, весь розрахунок - на розправу в неправові способи.

Перешкоджання у реєстрації політичної партії, зловживання владою для розправи з неугідними - не кращий спосіб політичної конкуренції

Таке вже було за режиму Януковича. Дежавю стовідсоткове!

Перешкоджання у реєстрації політичної партії, зловживання владою для розправи з неугідними, з політичними противниками, вчинення з цією метою службовими особами органів влади тяжких і особливо тяжких кримінальних правопорушень - не кращий спосіб політичної конкуренції.

Чим це закінчилося для попереднього режиму - відомо. І українці, і наші зарубіжні друзі мають знати, що станом на 2018 рік в Україні на краще нічого не змінилося.

Станом на 2018 рік в Україні на краще нічого не змінилося

Прошу вас, як гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, вжити належних заходів до припинення керівниками вищезазначених установ беззаконня, яке вони вчиняють проти мене і моїх соратників, грубо порушуючи наші конституційні права.

Також, вчетверте, звертаюся до вас із проханням виконати ваші конституційні повноваження щодо припинення порушень Основного закону службовцями міністерства юстиції при відмові у реєстрації партії "Рух вільних селян". Відповідно до частини третьої статті 106 Конституції, президент України на основі та на виконання Конституції видає укази і розпорядження, які є обов'язковими до виконання на всій території країни. Прошу видати відповідне розпорядження.

Аркадій Корнацький, народний депутат України

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі