"Партії Майдану" і їхні лідери зрадили народ

Відкрите звернення до президента України

Я, народний депутат України Аркадій Корнацький, звертаюся до вас як до гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.

В українській політиці я з 2004 року, з часів першого Майдану, а що таке українська влада, пізнав на собі ще у 2000-му. Тоді президент Леонід Кучма особисто дав наказ кинути мене за грати – бо мої життєві принципи й діяльність не збігалися з його "поняттями".

Леонід Кучма особисто дав наказ кинути мене за грати. Ще запекліше намагався зламати мене режим Януковича

Ще запекліше намагався зламати мене режим Януковича. З 2010 по 2013-й включно, тобто протягом чотирьох років поспіль, проти мене й моїх соратників було сфальсифіковано більше сотні "справ". Загрожувала не тільки тюрма, але й фізичне знищення.

Я завжди воював проти всіляких негідників, щонайперше - з числа можновладців, і шукав співпраці з чесними політиками. Сподівався, що такі є. У 2014 році підтримав вас, як кандидата на посаду президента України, бо щиро повірив у ваші обіцянки швидко закінчити війну, покінчити з корупцією, здійснити реальні зміни на краще.

У тому ж 2014 році я у черговий раз пішов на вибори народних депутатів України по 132 одномандатному виборчому округу і в черговий раз переміг. Обирався під вашими гаслами і увійшов до фракції БПП у Верховній Раді, бо збирався працювати задля того, щоб наша країна якомога скоріше стала жити по-новому.

Але вся державна політика, всі "реформи", які з 2014 року здійснюються "майданівськими" політиками і органами влади, в реальності виявилися протилежністю того, що було обіцяно народу і очікувалося ним.

Вся державна політика, всі "реформи", які з 2014 року здійснюються "майданівськими" політиками і органами влади, в реальності виявилися протилежністю того, що було обіцяно народу

Немає сенсу наводити приклади цього цинічного обману - він є тотальним.

Від самого початку роботи у Верховній Раді, за кожної нагоди, я намагався переконати вас особисто й керівників фракції БПП у катастрофічній неправильності усього того, що робиться, у необхідності термінової зміни хибного курсу.

Зокрема, від самого початку переконував усіх вас у злочинності тієї "реформи місцевого самоврядування" і псевдо-децентралізації, яка вами тоді започатковувалася. У тому, що справжня реформа має полягати не у знищенні сільрад, сільських громад і соціальної сфери сіл - до чого веде ваше "реформування", - а в наданні всім існуючим на той час громадам і сільрадам усіх необхідних повноважень, щонайперше земельних і податкових - і вони будуть жити й процвітати.

Я закликав провести справжню децентралізацію влади, а не той її єзуїтський антипод, що здійснюється - смертельний не тільки для українського села і селянина, але й для країни загалом

Тобто, я закликав усього лиш виконати передвиборчі обіцянки і провести справжню децентралізацію влади, а не той її єзуїтський антипод, що замість неї здійснюється - смертельний не тільки для українського села і селянина, але й для країни загалом.

Ніхто до мене не дослухався - бо українській "політичній еліті" ці сільради, села і селяни не потрібні, так само як і суверенна та соборна Україна взагалі. Лідери "партій Майдану" (включно з тими, хто зараз називає себе опозиціонерами) вже чотири роки поспіль об'єднаними зусиллями знищують суверенітет народу - задля остаточної узурпації влади та розподілу країни на олігархічні вотчини.

Українській "політичній еліті" ці сільради, села і селяни не потрібні, так само як і суверенна та соборна Україна

І без всякого сумніву - на догоду певним імперським інтересам.

Як і в минулі роки, влада "достойно оцінила" мою незалежну політичну позицію. Моє призвіще - у "чорних списках", для мене закриті практично всі засоби масової інформації, телефони прослуховуються, пошта перлюструється, підприємницька діяльність моїх дітей і помічників – "під ковпаком". Центральні, обласні й районні органи державної влади перешкоджають здійснювати навіть суто соціальні проекти, вкрай необхідні громадам. Не дозволяють рятувати річки, будувати житло для людей, об'єкти для спорту й відпочинку, мости тощо.

Земля та врожаї "Агрофірми Корнацьких" під постійною загрозою захоплення, а "правоохоронні" органи, з Генпрокуратурою включно, замість переслідування злочинців - співпрацюють з ними і оберігають їх від заслуженого покарання. За понад чотири роки практично не зрушено з місця розслідування кримінальних проваджень щодо десятків тяжких і особливо тяжких злочинів вищих держслужбовців режиму Януковича - і це попри беззаперечні докази злочинів і титанічні зусилля адвокатів.

За понад чотири роки практично не зрушено з місця розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів вищих держслужбовців режиму Януковича

Причина - у генпрокурорах і їх заступниках. Саме вони покривають злочини "попередників".

І таке свавілля – стосовно народного депутата. А що говорити про "рядових" громадян? Рівень безправ'я в країні зашкалює. Таким є результат реальної діяльності "партій Майдану" та їх лідерів. Це - справжня й широкомасштабна зрада народу.

Коли стало остаточно зрозуміло, що в країні нема жодної політсили, яка дійсно розуміла б і відстоювала інтереси простих людей, і з якою можна було б зупинити знищення України, я вирішив створити таку політичну силу.

І я її створив - політичну партію "Рух вільних селян".

27 січня 2018 року було проведено установчий з'їзд. Потім по всій країні було зібрано 17 тисяч підписів на підтримку рішення про створення "РВС" (при достатніх, згідно закону, десяти тисячах). 5 березня повний комплект документів було подано до Міністерства юстиції для державної реєстрації.

По всій країні було зібрано 17 тисяч підписів на підтримку рішення про створення партії "Рух вільних селян"

Не сумніваючись, що можновладці й тут, як завжди, всіляко "допомагатимуть" мені, я із самого початку роботи по створенню партії поставив її під ретельний юридичний контроль. Всі організаційні дії вчинялися в суворій відповідності до вимог законодавства. Внаслідок цього як сам процес партійного будівництва, так і документація із створення партії, подана до Мін'юсту, повністю відповідають Конституції і законам України.

Однак Міністерство юстиції відмовило у державній реєстрації партії!

Абсолютно безпідставно, явно незаконно, навіть без посилання на правові норми, які порушені - бо жодного порушення будь-яких положень Конституції і законів України при створенні партії "Рух вільних селян" не існує.

Мін'юстом грубо порушені конституційні права і свободи тисяч громадян на заняття політичною діяльністю. За неофіційною інформацією, ці злочинні дії службовців Мін'юсту "узгоджені з Банковою" – мало не особисто з вами.

Мін'юстом грубо порушені конституційні права і свободи тисяч громадян на заняття політичною діяльністю

Про відкриті й грубі порушення Конституції України службовими особами Міністерства юстиції, в тому числі особисто міністром юстиції Петренком, у процесі державної реєстрації політичної партії "Рух вільних селян" я двічі письмово ставив до відома вас, як гаранта дотримання Конституції України.

Але обидва мої звернення і навіть особиста зустріч з вами не призвели до усунення кричущого свавілля. Правлячі політикани роблять усе можливе, щоб наша партія не змогла взяти участі у наступних парламентських виборах.

Тому звертаюся до вас публічно – про такі політичні реалії має знати і українське суспільство, і міжнародна спільнота.

Я маю всі підстави стверджувати, що зараз в Україні не працює ні Конституція, ні її гарант. Що чинний політичний режим, так само як свого часу диктаторські режими Кучми і Януковича, веде проти мене і проти всіх чесних українців усвідомлену злочинну діяльність.

Зараз в Україні не працює ні Конституція, ні її гарант

І не тільки у спосіб псевдо-реформ, спрямованих виключно на інтереси олігархату і корупцію. Але й шляхом позбавлення нас основоположних прав і свобод, закріплених Конституцією України. В тому числі - права на створення політичної партії, на політичну діяльність і відстоювання інтересів селянства й інших верств трудового народу.

Коли верхівка влади не тільки утискає і грабує політичних противників, але й позбавляє людей політичної свободи, права на політичну діяльність – це вже авторитаризм, диктатура.

І так само, як із попередніми, український народ покінчить і з сьогоднішніми диктаторами. У 2013 році повстання селян проти бандовлади у моєму рідному селі Чаусово-2, а за два тижні по тому - народне повстання у сусідній Врадіївці стали передвісниками другого Майдану. Акції партії "Рух вільних селян" за її реєстрацію - наблизять третій. Нас не зламати і не зупинити.

Але ваш обов'язок щодо забезпечення додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина ніхто не скасовував.

Підкреслюю - обов'язок.

Ваш обов'язок щодо забезпечення додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина ніхто не скасовував

Як кожен українець, що голосував за вас на виборах, маю право вимагати від вас виконання обов'язків президента України. Як людина, що агітувала за вас на виборах, і переконала десятки тисяч людей повірити вам і віддати за вас свій голос, - я маю таке право удвічі.

Тому від імені всіх, хто об'єднався у політичну партію "Рух вільних селян" і своїми підписами підтримав її створення, вимагаю від вас, як гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечити виконання ст. 36 Конституції України і припинити порушення Міністерством юстиції прав громадян країни на легалізацію політичної партії "Рух вільних селян" і політичну діяльність.

Відповідно до частини другої ст.16 закону України "Про статус народного депутата України", прошу надати мені відповідь на це звернення - у 10-денний термін.

Аркадій Корнацький, народний депутат України

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі