Спортивне "победобесие" – найважливіша скріпа путінського режиму

Кожен гол як зомбуючий удар по мізках

Багато відомих російських "опозиційних" лідерів записалися в уболівальники футбольної збірної Росії. Вони не знають, що авторитарні країни від нацистської Німеччини, фашистської Італії, СРСР, НДР і Куби до путінської Росії використовують спорт, як найважливіший інструмент зміцнення диктатури? Вони не розуміють, що кожен гол, кожен рекорд, кожен успіх спортсменів, які представляють диктаторські режими, – черговий зомбуючий удар по мізках обивателів цих країн? Вони не знають, що "спортивні перемоги" – найкращий спосіб розпалювання в суспільстві вірнопідданської урапатріотичної істерії? Вони не бачать, як відбувається це зараз в сучасній Росії?

Авторитарні країни використовують спорт, як найважливіший інструмент зміцнення диктатури

Спортивне "победобесие" – найважливіша скріпа путінського режиму. Із вболівальниками, які впали в блаженно-переможний ідіотизм, можна робити все, що завгодно. Хоч пенсії їм скасувати, хоч на будь-яку війну послати. Тому влада використовує будь-які кримінальні методи (хабар, допінг і т.д.), щоб привабити в свою країну великі міжнародні турніри і там перемогти. Допінгіада в Сочі – найкраще цьому свідчення. З чого російські "опозиційні" вболівальники взяли, що на Кубку світу з футболу буде по-іншому?

Ні, я все розумію. Вони ще про якісь смішні вибори мріють. Мовляв, не добре входити з електоратом в клінч. Якщо виборці впали в "победобесну" зомбуючу вакханалію, значить і опозиційним політикам треба прикидатися, що мають злегка пошкоджений розум.

Чергова афера з домашнім, а значить кримінальним КС з футболу рано чи пізно розкриється

Але не треба забувати, що вся ця чергова афера з домашнім, а значить кримінальним (по-іншому в Росії просто не вміють) КС з футболу рано чи пізно розкриється (як було і з "перемогою РФ в командному заліку Сочинської олімпіади"). І тоді російським "опозиційним" лідерам буде соромно за сьогоднішню клоунаду. Або не буде?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі