Україна має стати небезпечним місцем для Путіна. Тоді звільнимо Сенцова

Треба рвати шаблони

Нам потрібні перемоги. Не безпорадна Людмила Денісова під воротами колонії "Білий ведмідь", де утримують Олега Сенцова, а результат. Хіба не було зрозуміло з самого початку, що на території Росії з їх системою ГУЛАГів ми гратимемо за їхніми правилами? Хіба не ясно було, що обіцянки Путіна – те ж саме, що і обіцянка безпечного коридору під Іловайськом? Вибачте, але ось це ось: ми намагалися-намагалися, але у нас нічого не вийшло - це нісенітниця!

Сила Путіна в перемогах. Його електорат – маленькі люди з дупи світу. Вони не пам'ятають минулого, у них немає майбутнього. Єдине, що хоч якось прикрашає їхні безглузді, отруєні убогістю, злістю і алкоголем життя – вони росіяни, а росіяни завжди перемагають.

У Росії працює примітивний інстинкт родового племені – вождь до тих пір вождь, поки він найсильніший

Нам це смішно, але вони сидять у своїй Твері й радіють, що Овечкін забив гол, Білан виграв Євробачення, а перед Кадировим знову хтось вибачився. І звичайно ж, джерело перемог - великий Путін. Але тут є важливий момент. У Росії працює примітивний інстинкт родового племені - вождь до тих пір вождь, поки він найсильніший. Варто вождю кілька разів промахнутися і він ризикує втратити владу.

Завдання України – стати небезпечним місцем для Путіна. Місцем, де можна програти. Для цього потрібні перемоги над Росією. У цьому контексті поїздка Денісової - слабкість. Картинка для західних політиків? Так вони давно все знають і їм по-барабану. Їдуть на Кубок світу і марширують з Путіним 9 травня на Красній площі.

Треба запросити Квентіна Тарантіно і зняти за сценарієм Сенцова фільм

Нам потрібна картинка не для політиків, а для американських домогосподарок. Щоб вона потрапила в кожен будинок. Треба рвати шаблони і перехоплювати ініціативу. Наприклад, запросити Квентіна Тарантіно і зняти за сценарієм Сенцова фільм. У головних ролях: Том Круз, Леонардо Ді Капріо і Скарлет Йоганссон. Музику пише Олександр Деспла. Оператор - Роджер Дікінс. Заплатити будь-які гроші, але зняти такий фільм. Від цього фільму було б на порядок більше шуму, ніж від кількох десятків активістів у декількох десятках міст. Преса, ток-шоу, номінації на "Оскар". Може, навіть Трамп написав би який-небудь твіт.

Тоді Сенцова довелося б відпустити. Жалюгідним і безпорадним виглядав би Путін, а не Денисова.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі