Рецепт десерту для молодості

Легкий та корисний

Тема молодості впевнено крокує планетою. Бути в "тренді" означає бути здоровим, регулярно обстежуватися, рухатися більше, ніж рекомендує ВООЗ. Робити все для того, щоб весь внутрішній "механізм" працював злагоджено, з мінімальним ризиком "збоїв" та поломок (не курити, мінімізувати алкоголь, спати, відпочивати, вміти розслаблятися і так далі).

Ці, здавалося б, такі прості речі, не такі й прості у щоденному житті. Адже це значить намагатися щодня "втиснути" в свій раціон побільше продуктів, багатих біологічно активними речовинами, не смажити, не солодити і ще й отримувати від цього кайф.

Однією з причин старіння є "тихі" запалення, а також гормональна дисфункція

Однією з причин старіння є "тихі" запалення, а також гормональна дисфункція. Високий рівень стресу та гормону кортизолу негативно впливає на роботу всіх інших гормонів, внаслідок чого у жінок підвищується ризик психічних, нейродегенеративних розладів, аутоімунних та легеневих захворювань, а у чоловіків – серцево-судинних, онкологічних та інших.

Включення до раціону продуктів, багатих на омега-3 жири, суттєво знижує цей ризик. Омега-3 поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) в організмі не синтезуються і мають потрапляти з їжею. Їх поділяють на рослинні та "рибні" або морські. Потрібні і ті, й інші.

Омега-3 поліненасичені жирні кислоти в організмі не синтезуються і мають потрапляти з їжею. Їх поділяють на рослинні та "рибні" або морські

Споживання омега-3 жирних кислот веде до зниження частоти колоректального раку у чоловіків, раку молочної залози, частоти раку простати. Омега-3 мають нейропротекторну дію, тобто захищають клітини мозку від старіння, накопичення бета-амілоїдного білка (одна з причин хвороби Альцгеймера), покращують структуру мембран клітин.

Вони також сповільнюють втрату еластичності судин, знижують ризик утворення тромбів, покращують роботу ендокринних органів – наднирників, щитовидної та підшлункової залози, яєчників та сім'яників.

Багатими джерелами жирних кислот є насіння льону, чіа, горіхи, оселедець, скумбрія, дикий лосось, печінка тріски, морські молюски, діатомові та бурі водорості (у водоростях значно менше). Високий вміст кислот можна одержати з додатковим вживанням капсул.

Багатими джерелами жирних кислот є насіння льону, чіа, горіхи, оселедець, скумбрія, дикий лосось, печінка тріски, морські молюски, діатомові та бурі водорості

А оскільки здоровий спосіб життя має, як мінімум, не напружувати, а, як максимум, бути в кайф, то просто жувати насіння та рибу можна, але можна і приготувати швидкий десерт, поєднавши всі "корисності": не лише омега-3, але і ягоди, багаті поліфенолами, а також – кокосовий горіх для нормалізації гормонального фону (дуже корисно як для жінок, так і для чоловіків).

Я особисто вживаю такий десерт щодня, в усі сезони року. Інколи додаю розмочені горіхи, інколи без кокоса, але основа – насіння та ягоди – завжди незмінна.

Приготування десерту:

1. Заливаємо теплою водою насіння льону та чіа (по одній чайній ложці на людину), даємо настоятися 15-20 хв.

2. Змішуємо з цілими або зі збитими в пюре ягодами (під час збивання ягід можна додати 1/4 м'якоті кокоса). Для більш солодкого смаку можна додати банан.

3. Їмо в якості десерту, тобто з основним прийомом їжі. Смак у нього ніжний і желейний.

Десерт корисний для мікрофлори кишечника, нормалізує його роботу, додає свіжості зовнішньому вигляду – перевірено.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі