Януковича має судити воєнний трибунал

Який сенс викликати на суд людей, які ніколи не скажуть правди

26 червня Облонський районний суд міста Києва продовжив засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича. Цього разу в якості свідка допитували його колишню помічницю Ганну Герман. Сам Янукович знаходиться в Росії. Його обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ.

Суд ще з початку був схожий на шоу. При чому явно не на користь України.

Треба було вимагати, щоб Янукович особисто прибув в Україну на суд. А якщо не хоче, то судити його заочно. Без усіляких оцих дурнуватих і абсурдних телетрансляцій.

У результаті обрали найгірший варіант — комедію. І ця комедія працює проти нашої країни.

Ну що це за відеоконференція? Уявіть собі Нюрнберзький процес у такому форматі.

Такий гібридний суд може закінчитися для України гібридною поразкою

Людина, яка має бути підсудною, перебуває на території країни-агресора, яка веде війну проти України. І з території ворога дає якісь свідчення. Виходить гібридний суд. Такий гібридний суд може закінчитися для України гібридною поразкою. І не тільки юридичною, але і політичною.

Взагалі Януковича треба судити в режимі воєнного трибуналу. Не прибув сам на суд, тоді які можуть бути адвокати у відсутнього?

І який сенс викликати на суд людей, які все-одно ніколи правди не скажуть. Бо якщо скажуть, то їх і самих доведеться притягати до відповідальності. Вони це чудово розуміють, тому поводяться відповідно.

Знаючи нинішню систему, суд над Януковичем може тягнутися нескінченно, відкладатися. І зрештою не ухвалять ніякого чіткого рішення. Судді ж вміють тягнути час, коли хочуть Особливо коли цього хочуть ті, хто за ними стоїть.

Суд над Януковичем може тягнутися нескінченно, відкладатися. І зрештою не ухвалять ніякого чіткого рішення

Ситуація до виборів не зміниться, бо якщо зараз її зупинити, то всі бризки полетять на тих, хто надихав на подібне шоу. Напевно, у них ще вистачає трохи здорового глузду не плювати проти вітру.

Ігор Лосєв, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі