Які напої корисно пити в спеку

Шлях до довголіття

У неймовірно спекотні дні навіть 20-хвилинне перебування надворі наближає наш стан до теплового удару. Виникає жар, холодний піт, головний біль, втома та інші неприємності. Тому у спеку уникайте прямого сонячного проміння, носіть білий одяг, капелюшок або хустинку та сонцезахисні окуляри. На обличчя та шию наносьте крем із SPF не менше 80, щоб запобігти фотостарінню.

У спеку всі радять налягати на воду. І так, і ні.

Оскільки ми потіємо, то втрачаємо електроліти (натрій, хлор, калій), тому воду корисно збагатити продуктами, багатими на ці речовини. Це ягоди, огірок, селера, м'ята, шпинат. Їх варто просто подрібнити і залити водою, давши трохи настоятись.

І це ще не все!

Вітамін С, який є невід'ємним компонентом всіх ягід, захищає клітини від прискореного старіння, яке спека та надмірний ультрафіолет активізовують. Він підвищує синтез білка колагена 1 та 4 типів у фібробластах.

Вітамін С захищає клітини від прискореного старіння

Вітамін С сповільнює дію сигнальних шляхів у клітинах, пов'язаних із запаленням. Активує процес аутофагії - самоочищення клітин від внутрішньоклітинного "сміття". У поєднанні із фітонутрієнтами знижує ризик втрати пам'яті та хвороби Альцгеймера. Покращує стан ясен при наявності парадонтозу.

Тому зробивши ягідний напій, отримаємо подвійну користь: втамуємо спрагу та підживимось цінними речовинами.

Літо - це дуже класно!

Це час відкритого тіла, теплого повітря, менших харчових спокус. Влітку більше шансів стати на шлях щасливого довголіття.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі