Усі будуть у лайні, окрім Бойка

Стратегічна помилка кандидатів

Відносно найбільшу підтримку серед респондентів, які планують взяти участь у виборах, має Юлія Тимошенко – 13,3% виборців. Далі йдуть Анатолій Гриценко – 9,4%, Юрій Бойко – 8,4%, Петро Порошенко – 7,6% та Олег Ляшко – 7,4%. Такі результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова.

Подивимося на ці цифри з точки зору стратегії кандидатів.

Для Порошенка основний конкурент — Тимошенко. Її треба усунути будь-яким чином, тому проти неї буде основна дискредитаційна кампанія. Гриценко - це "перешкода" на шляху до другого туру. Тож проти нього теж треба буде працювати серйозно. А Бойко, наче цілком прийнятний кандидат для другого туру, проти якого можна мобілізувати електорат. Переконаний, що у дискредитацію Бойка штаб Порошенка "вкладатися" не стане.

Для Порошенка основний конкурент — Тимошенко. Її треба усунути будь-яким чином

Для Тимошенко саме діючий президент головний опонент і об'єкт нападок, навіть якщо він зараз і не на перших позиціях. Гриценко - "технічний кандидат", що стоїть на шляху консолідації "антипорошенківського" електорату. Отже, доведеться "мочити" обох. Ну а Бойко - теж досить "перспективний" опонент для другого туру і мобілізації всього "постпомаранчевого" електорату.

Гриценко та ж історія. Порошенко - "ідейний ворог". Тимошенко топ-конкурент.

До чого це я? Більшість кандидатів "мочитимуть" один одного з усією силою. Рівень - вже видно. Окрім Бойка. Його ніхто не зачіпатиме.

Більшість кандидатів "мочитимуть" один одного з усією силою. Окрім Бойка. Його ніхто не зачіпатиме

Чому? Він, ніби з іншої електоральної ніші й не претендує на виборців Порошенка і Тимошенко.

Результат? Усі будуть у лайні, окрім Бойка. Він продовжуватиме нинішню лінію. Робитиме обережні заяви про мир, про відновлення економіки і промисловості, про ліквідацію "зовнішнього управління", і хтось це слухатиме.

Він і далі працюватиме із конкретними соціальними групами. Як, наприклад, із військовими пенсіонерами, значна частина з яких переконана, що саме "Опоблок" та Бойко домоглися перерахунку пенсій.

Коли на кінець виборів "постпомаранчеві" кандидати дійдуть максимально облиті лайном, Бойко буде солідним та серйозним. Чим не альтернатива для когось? Тим більше, якщо більшість виборців Тимошенко, Гриценка, Порошенка просто розчаруються і не підуть на будь-які вибори.

Коли на кінець виборів "постпомаранчеві" кандидати дійдуть максимально облиті лайном, Бойко буде солідним та серйозним. Чим не альтернатива для когось?

До чого я це все? Якщо ви не бачите "Опоблоку" або Бойка, не бачите його виборців - це не значить, що їх немає. Але впевнений, що більшість політиків не закладатимуть їх у свої стратегії. І дуже дарма.

Наскільки я розумію, у більшості стратегій Бойко буде лише об'єктом для "негативної кампанії", але це не означає, що його команда не бачить і не розуміє свого виборця і не працює з ним. Ну і не забувайте, що за президентськими виборами будуть парламентські. На них ситуація може бути ще складнішою. І там "Опозиційний блок" точно набере свої відсотки.

Показовий факт - "щезнення" так званих вишок Бойка з легкої руки генпрокурора Юрія Луценка.

Що це? Відновлення справедливості чи все ж політика? Цікаве питання, так?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі