Головного донецького сепаратиста замінять

Нормандські переговори. Всі втомилися

Переговори Нормандське четвірки в Берліні показали втому учасників.

Перша за 16 місяців зустріч (РФ досі послідовно зривала всі спроби переговорів на рівні міністрів закордонних справ, тільки цьогоріч це відбулося в Мюнхені та Парижі), яку очікували з нетерпінням, так і не принесла ніяких сенсацій.

По суті, сторони залишаються при своїх.

Україна, Німеччина і Франція налаштовані на повноцінну миротворчу операцію на Донбасі під егідою ООН. Росія згодна на карликову

Україна, Німеччина і Франція налаштовані на повноцінну миротворчу операцію на Донбасі під егідою ООН. Росія згодна на карликову місію, яка зводиться до функцій бодігардів щодо міжнародних спостерігачів.

Формула Штайнмайера плекається і просувається росіянами. Але новий міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас вже, схоже, охолов щодо неї. Надій на великий швидкий прорив немає, і тому можна розраховувати тільки на локальні зрушення. Наприклад, довго мусовану заміну головного донецького сепаратиста Олександра Захарченка.

На тлі чемпіонату заміна давно обридлого Москві вождя ДНР пройде максимально непомітно і тому здається цілком логічною.

На тлі чемпіонату заміна давно обридлого Москві вождя ДНР пройде максимально непомітно

Крім того, Путін може повторити прецедент перед сочинською олімпіадою 2014 року, коли вирішив показати жест "доброї волі" і звільнити Михайла Ходорковського.

Авторитарні вожді взагалі люблять театральщину, і тому кремлівський володар може піти на несподіваний обмін когось із топ українських заручників - Олега Сенцова або Романа Сущенка. Так що Кирило Вишинський тут може дуже навіть стати в нагоді.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі