Ворог нав'язує нам комплекс меншовартості

Хто грає за команду агресора?

Не встигла Рада призначити професора Володимира Василенка аудитором НАБУ, "деякі опозиційні депутати висловилися, що він буде ручним аудитором Банкової".

Так про занепокоєння повідомляють нам деякі "українські засоби масової інформації". І все. Ані імен опозиціонерів, ані підстав, чому це вони вважають, що 82-річний Надзвичайний і Повноважний Посол України, суддя Міжнародного трибуналу по колишній Югославії, представник України в Раді ООН із прав людини, один з тих, хто у 1990 році підготував проект Декларації про державний суверенітет України, людина, яка з першого дня критикувала Банкову за відсутність чіткого визначення окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими - є "ручним" знаряддям на підтанцьовуванні для кого б то не було?

Чому це раптом неназвані "опозиційні депутати" взяли на себе клопіт донести до українців думку, що пан Василенко може бути хабарником та заангажованим Банковою ворогом України?

Чому це раптом неназвані "опозиційні депутати" взяли на себе клопіт донести до українців думку, що пан Василенко може бути хабарником та заангажованим Банковою ворогом України? На якій підставі в суспільний дискурс вкидаються натяки та ганьбиться репутація поважної в світі людини? Тому що Рада обрала пана Василенка, а не американського прокурора?

Про такий прояв меншовартості колись вдало було сказано в комедії Івана Нечуя-Левицького "На Кожум'яках", яка стала основою для прекрасного фільму "За двома зайцями". Пам'ятаєте Проню Прокопівну з її "щоб все було по-модньому, по-загранічному"?

Створення сталого уявлення про те, що все українське є другорядним, а кожен українець - ненадійним, не вартим довіри або непрофесійним - це гра за команду агресора

Не стверджую зараз, що Василенко кращий кандидат за Томаса Файерстоуна - колишнього прокурора США та партнера компанії Baker McKenzie. Просто наголошую, що створення сталого уявлення про те, що все українське є другорядним, а кожен українець - ненадійним, не вартим довіри або непрофесійним - це гра за команду агресора. Тому що таким чином, в свідомість українців впроваджується викривлене уявлення про себе та Україну.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі