Ваша епоха закінчується, панове олігархи

Путін і вся Росія були знаряддям в руках Абрамовича

Велика Британія зобов'язала російського олігарха Романа Абрамовича пояснити, звідки у нього гроші і яким чином вони зароблені. Для продовження британської візи Абрамовичу необхідно буде довести, що свої гроші він заробив законним шляхом.

І хоча можна припустити, що у магната знайдуться всі необхідні папери і він в результаті отримає візу, британські вимоги виглядають форменим знущанням для одного з найбагатших людей Росії. Тому що кожен школяр в цій країні знає, звідки гроші у таких, як Абрамович. Про це не тільки роблять розслідування. Про це знімають серіали і розповідають легенди. І шлях, яким зароблені всі ці гроші, законним можна назвати тільки в якості глузування, - пише Віталій Портников для espreso.tv.

Олігарх не входить в найближче оточення Путіна. Це Путін входить в найближче оточення Абрамовича

Значимість постаті Абрамовича я не став би недооцінювати. Олігарх не входить в найближче оточення Путіна. Це Путін входить в найближче оточення Абрамовича. На початку правління російського президента Абрамович благополучно замістив Бориса Березовського в ролі найкращого друга - назвемо це так - сім'ї Бориса Єльцина. А саме ця сім'я подарувала Путіну владу і забезпечила його затвердження на троні.

Саме конфлікт Абрамовича з Михайлом Ходорковським привів до арешту конкурента і розгрому ЮКОСа. Путін і вся російська держава всього лише були знаряддям в руках Абрамовича. При цьому свій вплив Абрамович вважає за краще реалізовувати в Росії, а жити на Заході. Класична олігархічна схема. Саме її британський уряд ставить під сумнів.

І це - початок нової епохи. Епохи, в якій "брудні гроші" - скільки б їх там не було - не є гарантією поваги і впливу, а є приводом для підозр.

Це початок нової епохи, в якій "брудні гроші" не є гарантією поваги і впливу, а є приводом для підозр

На місці українських олігархів я б задумався вже сьогодні. Замість того, щоб фінансувати безглузді телевізійні конкурси "нових лідерів", роздавати гуманітарну допомогу, удавати з себе релігійних фанатиків або ділитися спогадами про свій героїзм і самовідданість, я б перестав лізти в політику і почав шукати підтвердження законності накопичених капіталів. Підтвердження навіть не для українців, а для британців, американців, швейцарців.

Тому що можна опинитися в ситуації Абрамовича (чи Фірташа, якщо так краще зрозуміло) набагато швидше, ніж це може здаватися на перший погляд.

Все закінчується, панове колишні вершителі доль.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі