Москва шукає собі "правильну революцію"?

Початок операції "спадкоємець для Путіна"

У контексті останніх подій у Вірменії, в Москві спостерігається тектонічний зсув ідеологічних парадигм. Від ультра-консервативної оцінки будь-яких "революцій" як інспірованих "зовнішнім ворогом" страшних заворушень, до позитивної оцінки факту зміни влади у Єревані, що відбувся внаслідок вуличних протестів.

"Вождь хунти" стає прем'єром і одразу вирушає "для звіту" до Путіна, і той з ним зустрічається, ручкається, позує перед камерами.

"Вождь хунти" стає прем'єром і одразу вирушає "для звіту" до Путіна

Але цікаво навіть не це. Цікавим є те, що в надрах російського пропагандистського механізму запускають невидимий агрегат, який починає тиражувати та поширювати різноманітні "позитивні оцінки вірменської революції". Мовляв, новий вірменський лідер і міністрів звільнив, і корупцію поборов, і взагалі - веде Вірменію у позитивне та світле майбутнє.

Тобто, це вже формування ідеологеми, яку умовно можна назвати "гарна революція", і яка, очевидно, має бути чимось протилежним до "поганої революції" в Україні.

Це справді тектонічні зміни.

Чому раніше в Росії офіційно відкидали ідею будь-яких "революцій" на просторі екс-Союзу? Бо співставляли це із власною дійсністю та власними фобіями - фобіями "Московського Майдану".

Раніше в Росії офіційно відкидали ідею будь-яких "революцій" на просторі екс-Союзу, бо співставляли це із фобіями "Московського Майдану"

Тепер, очевидно, ці фобії відходять на другий план.

І це "ж-ж-ж", мабуть, трапилося не просто так.

То чи не стане це початком запуску технології "контрольованої революції" як механізму збереження та повторної легітимації правлячого російського класу та нової форми операції "спадкоємець для Путіна"?

Чи не стане це початком запуску технології "контрольованої революції" як механізму нової форми операції "спадкоємець для Путіна"

Досвід, тим більше, є. Досить згадати "Державний комітет з надзвичайного стану" (організація, створена з метою збереження СРСР шляхом усунення від влади президента Михайла Горбачова, дії якого учасники комітету розглядали як неконституційні. - Gazeta.ua) та всі наступні події. До цього часу всі росіяни переконані, що то була революція. Але реально від неї постраждали лише кілька старих маразматиків, які заважали правлячому класу СРСР перейти від користування збудованими за соціалізму заводами-параходами, до повної власності над ними.

Якщо ця гіпотеза відповідає дійсності, то нас очікують цікаві ідеологічні трансформації. "Дослідження" на тему "правильних, православних та скрєпних революцій". Вивчення досвіду Вірменії і т.д.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі