Подвійний ідіотизм як прикриття політичної корупції

Про політичні афери

Заступник міністра агрополітики з питань розвитку фермерства Віктор Шеремета опублікував статтю "Подвійний мораторій на фермерські землі". У ній йдеться про законопроекти 8236 та 8236-1 і про "попрання справедливості" щодо фермерів.

Це той випадок, який називають "тихим жахом". Високопосадовець демонструє дрімучу правову безграмотність з питань, які перебувають у його віданні. Водночас вводить суспільство в оману.

Він начебто не розуміє, що не тільки законопроект, але й закон не передає землі у власність - закон лише створює передумови для цього; що фермерство не могло почати своє відродження "у перші дні незалежності України" - оскільки фермерства раніше просто не існувало; що право довічного успадковуваного володіння, відповідно до якого засновникам селянських (фермерських) господарств надавалася земля, ніколи не замінялося правом постійного користування і нікуди не щезало після того, як відповідна норма була вилучена із закону "Про СФГ".

Фермерство не могло почати своє відродження "у перші дні незалежності України" - оскільки фермерства раніше просто не існувало

Але далі ще цікавіше. Чиновник начебто не розуміє, що альтернативний законопроект (8236-1) відрізняється від "кабмінівського" (8236) тільки тим, що пропонує передавати всю отриману свого часу на праві довічного успадковуваного володіння землю у власність не фермерському господарству (юридичній особі), а засновнику СФГ або його спадкоємцю (фізичній особі).

Тобто, покласти власність не до правої, а до лівої кишені - або навпаки, що врешті решт одне й те ж.

Все простіше простого, але пан заступник міністра пропонує нам заблукати навіть не у трьох, а у двох соснах і підіймає бурю в склянці води щодо "пограбування" фермерів.

Шеремета пропонує нам заблукати у двох соснах і підіймає бурю в склянці води щодо "пограбування" фермерів

Насправді ж ніхто, крім отаких чиновників, як Шеремета, і отаких "захисників селян та фермерів", як автори альтернативного законопроекту 8236-1 (а це так звана партія "Батьківщина", яку насправді від самого початку треба було назвати "Антибатьківщиною"), не грабував і не грабує фермерів та селян - тільки такі чиновники й депутати.

Це "адна каманда", як каже Юлія Тимошенко. Одні приймали й продовжують приймати тупі й сволочні закони, інші тупо й по-сволочному обертають на шкоду фермерам навіть ті норми законів, які можна було б застосувати на їх користь.

Зараз вони під прикриттям демагогії щодо "пограбування фермерів" пропонують прийняти явно неконституційний закон щодо надання одним селянам-фермерам - безоплатно у власність у декілька разів більше землі, ніж іншим - "просто селянам".

Пропонують прийняти явно неконституційний закон щодо надання одним селянам-фермерам - безоплатно у власність у декілька разів більше землі, ніж іншим - "просто селянам"

Саме так - не на якусь там дрібницю, на сотку-другу землі, а більш ніж у десять разів!

Бо першим фермерам, як селянам-фізичним особам, давали в успадковуване довічне володіння здебільшого по 50 га сільгоспземель, а селяни-пайовики отримали в рахунок земельних часток (паїв) у середньому тільки по 4 з невеличким гектара.

І ось тепер "захисники селян і фермерів" пропонують дискримінувати "просто селян" і надати фермерам та їх спадкоємцям право безоплатної приватизації тих 50 га землі.

То де ж тут справедливість?!

Чому один селянин має отримати безоплатно у власність у декілька разів більше землі, ніж інший?!

Тільки тому, що він вступив до підконтрольної "Батьківщині" Асоціації фермерів і землевласників України і вони разом проштовхнули по квоті партії свою людину на посаду заступника міністра агрополітики?

А чи не жирно вам буде, панове "батьківщинівці", купувати для себе електорат народною землею?

А чи не жирно вам буде, панове "батьківщинівці", купувати для себе електорат народною землею?

А головне - чи не досить дурити людей завідомо незаконними обіцянками?

Адже ж розрахунок політиків-популістів тут очевидний: буде закон прийнятий, чи не буде, або якщо навіть і буде прийнятий, але не буде виконуватися чи буде скасований (що гарантовано, у разі прийняття антиконституційного закону) - їм все одно, вони вже мають "заслугу" перед фермерами, і будуть далі морочити їм голови своєю "турботою" про них.

Пора фермерам та селянам послати цих аферистів туди, куди вони заслуговують. І розпочати серйозну боротьбу за землю та достойне життя на ній.

Аркадій Корнацький, народний депутат України

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі