В українців комплекс меншовартості. Соромно навіть за успіхи

Потрібно думати своєю головою, а не копіювати що є в інших

В українців комплекс меншовартості. Соромно за те, що ціни на квартири в Києві під час матчу "Реал" - "Ліверпуль" виросли. Соромно перед іноземцями. Замість того, щоб думати як заробити на цьому гроші - нам соромно!

Якби в Нью-Йорку ціни на квартири виросли через якусь подію в 100 разів, нікому там соромно не було б. Усі поздавали б свої квартири. І, до речі, таким чином збили ціни.

Якби в Нью-Йорку ціни на квартири виросли через якусь подію в 100 разів, нікому там соромно не було б

Такий самий комплекс меншовартості в іншому. Реформи? Тільки іноземці знають як робити. Освіта? Тільки іноземні професори. Успішна реформа (ProZorrо)? Звідки ви її скопіювали? Відкрився VoxChina? То точно VoxUkraine скопіював VoxChina, а не навпаки.

Навіть популісти і ті посилаються на іноземців. Законопроект "Купуй українське"? Так подивіться як в США. І вся дискусія точиться навколо чи дійсно США захищає свого виробника чи ні. Заборона експорту лісу-кругляка? Так подивіться на політику Дональда Трампа щодо Китаю.

Реформатори говорять про "найкращі світові практики", не розуміючи, чому вони найкращі та як ці практики змінюються з часом і ситуацією.

Потрібно думати своєю головою, а не копіювати що є в інших. Чи якщо вже копіювати, то копіювати принципи, з розумінням, а не упаковку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі