Ера штучного інтелекту починається. Як на цьому заробити

Цінні знання знаходяться на відстані пари кліків від нас

$1,9 млн. Саме стільки заробив за 2016 рік відомий фахівець зі штучного інтелекту Ілля Суцкевер, працюючи в неприбутковій організації OpenAI. Суцкевер заявив, що отримував пропозиції в кілька разів вищої зарплати від корпорацій, але відхилив їх з ідеалістичних міркувань. Для нього було важливо долучитися до місії OpenAI забезпечити роботу штучного інтелекту на користь всього людства, а не окремих компаній чи урядів.

Штучний інтелект стає новою базовою технологією і змінить кожну галузь нашої економіки

Виглядає так, що штучний інтелект стає новою базовою технологією (як колись паровий двигун чи електрика) і змінить кожну галузь нашої економіки. Втім, за підрахунками Element AI, на сьогодні в світі лише 22 тисячі фахівців мають достатньо знань для здійснення серйозних досліджень в галузі штучного інтелекту.

Вибухоподібне зростання індустрії одночасно з гострою нестачею фахівців призвело до неймовірного злету зарплат в галузі. Як повідомляє The New York Times, фахівці з невеликим досвідом в розробці штучного інтелекту зараз можуть претендувати на отримання $300-500 тис. на рік. Зарплати ж зірок обчислюються мільйонами.

Фахівці з невеликим досвідом в розробці штучного інтелекту можуть претендувати на отримання $300-500 тис. на рік

"Увійти в штучний інтелект", м'яко кажучи, не просто. Робота в галузі потребує володіння серйозними навичками не тільки в програмуванні, а й у вищій математиці та низці дотичних сфер. Одночасно, цікаво, що величезна кількість високоякісних навчальних матеріалів в цій галузі безкоштовно доступна онлайн:

- курс Machine Learning від Andrew Ng, легендарного дослідника штучного інтелекту і співзасновника Coursera;

- курс Машинне навчання на Prometheus українською;

- нова Deep Learning Specialization від того ж Andrew Ng. Тут можна дізнатися про створення нейронних мереж та випробувати ці знання на практиці;

- Колумбійський університет запустив цілу міні-магістерську програму MicroMasters, присвячену штучному інтелекту.

Економіка знань в дії. Цінні знання знаходяться на відстані пари кліків від нас - достатньо просто трохи поцікавитися. Люди, які здатні зробити над собою зусилля і швидко освоювати нові складні навички вступають в еру неймовірного процвітання. Головною конкурентною перевагою стає здатність вчитися самостійно і адаптуватися до стрімких змін світу навколо нас.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі