Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
27.04.2018
2

Хто лякає Захід антисемітизмом в Україні

Про смішні претензії американських конгресменів

Стало цікаво, хто ж з-поміж конгресменів США був ініціатором такого дилетантського й дико непрофесійного листа до Держдепартаменту (з проханням про дипломатичний тиск на Україну та Польщу через "фінансований державою" антисемітизм, - ред).

І яке "чудо" - це вже знайомий нам Ро Ханна. Демократ індійського походження із 17-го округу, Каліфорнія.

Чому знайомий - бо Ханна стабільно й системно генерує безграмотні заяви про нацизм і антисемітизм в Україні протягом останніх 3 років, щонайменше. При цьому в Україні він, звісно ж, не був. Маловідомий демократ, якого рідко згадують в американській політиці. Але любить попіаритися за рахунок таких тем. У яких нічого не розуміє.

Ро Ханна стабільно й системно генерує безграмотні заяви про нацизм і антисемітизм в Україні протягом останніх 3 років

Руки чесались написати про нього днями - бо саме Ро Ханна кілька років лобіював поправку до федерального бюджету США про заборону фінансування "Азову". У кінці березня Ханна став улюбленцем російських ЗМІ, коли правка пройшла й у всіх з'явився привід згадати, які ж страшні нацисти воюють на українському боці. Вибісило, бо якраз у березні загинули бійці "Азову" Юрій Луговський та Марк Гудзовський. Аж ось Ханна знову засвітився.

Причому, як хитро зроблено - є скандал між Польщею та Ізраїлем/США через нову редакцію закону про польській Інститут національної пам'яті. Під цю тему легко зібрати підписи конгресменів, бо це реально існуюча зараз проблема, яка періодично є в повістці. А в листі до Держдепу Україну "приклеїли" в контекст цього конфлікту, вписавши смішні претензії про прославляння Степана Бандери та Романа Шухевича та "зростання" антисемітизму (дурні, по Україні цей рівень нижчий, ніж по східній Європі - всього 5%. Згідно досліджень американського ж "Pew Research Center"). І оскільки головну скрипку в колективі авторів грає Ро Ханна - у листі кілька разів пройшлися по "Азову", як осередку націоналізму в Україні, який давно пора було розпустити. Сам собі придумав кліше і тепер всюди його вставляє, "геній".

У листі кілька разів пройшлися по "Азову", як осередку націоналізму в Україні. Сам собі придумав кліше і тепер всюди його вставляє, "геній"

Зрозуміло, що меседж листа підхопили росіяни та українські ЗМІ сумнівної орієнтованості. Злить, що толком не розібравшись, так само роблять персональні хейтери Українського інституту національної пам'яті та "Азову", апріорі визнаючи окреслені у листі претензії, як 100% реальні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі