ТОП-10 перемог після Революції гідності

Ключові досягнення

1. Створення нового українського суспільства і нової української ідеї. Ми суверенна демократична європейська нація. У нас своя армія яка спроможна захистити нас. У нас є амбіції стати частиною Європейського Союзу. Суспільство вимагає нових лідерів та підзвітності влади.

2. Зменшення економічної та політичної залежності від Росії та інших держав. У нас своя внутрішня та зовнішні політики. Світ починає сприймати нас як людей з якими потрібно рахуватись. Уже ніхто у Вашингтоні, Брюсселі, чи Росії не подумає домовитись з українським урядом чи олігархами, не подумавши про те, як цю домовленість сприйме суспільство.

3. Розуміння того, що зміни не відбуваються швидко, і що зміни за нас ніхто не зробить. Величезна кількість нових, якісних, проактивних людей з позицією у політиці, владі, публічному полі.

4. Розуміння того, що інституції та правила гри важливіші за персоналії, а майбутнє важливіше за минуле.

5. Наголос на необхідності змін в освіті, пенсійній системі, медичному забезпеченні. Суспільство розуміє необхідність інвестицій в своє майбутнє. Зростання інтересу молоді та дорослих в сучасній освіті та підвищення своїх навичок.

6. Зміна культури прийняття рішень. Сьогодні потрібні данні та аналітика, або як мінімум кейси та найкращі світові практики, для обґрунтування державних політик та рішень в бізнесі. Є шалений попит на людей, які вміють формально аналізувати дані.

7. Усвідомлення необхідності сильного середнього класу та середнього і малого бізнесу для здоров'я суспільства. Зростання індивідуальної відповідальності за свої результати та зменшення очікувань від держави.

8. Фантастично амбіційна і талановита молодь. Розвиток культури стартапів. Нові рольові моделі. Розширення світогляду суспільства. Прийняття успіху в бізнесі або кар'єрі як позитивної мети.

9. Величезні нові можливості для культурного, наукового та професійного розвитку.

10. Розвиток університетів та нових освітніх проектів. Успіх Українського католицького університету.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі