Свято українських страв

Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує  киян та гостей міста на "Свято українських страв", яке відбудеться  30 червня – 1липня 2012 р. з 12.00 до 17.00 години  на "Співочому полі" музею.

У програмі:

? На "Співочому полі" широко будуть представлені традиційні страви: біля 10 видів борщу, 15 видів вареників, з різноманітною начинкою, млинці, гречаники - "кобещаники", деруни з грибами, сиром, м'ясом, різні види печені, картопля фарширована м'ясом тощо.

? Корчма "Ярівці", ресторан "Тарас Бульба" і інші ресторани запропонують широкий асортимент  української традиційної кухні. Ви зможете познайомитися з технологією приготування забутих страв, напоїв, наливок та записати втрачені   рецепти.

? На святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України. Ви зможете взяти участь у різноманітних конкурсах: "Хто перший з'їсть борщ",  "Хто швидше зліпить вареник", "Хто перший з'їсть вареники", "Відібрати потрібний набір овочів для борщу і їх нарізати". "Які страви готуються на Різдво?", "Які продукти кладуться на освячення у Великодній кошик?" "Назвати обов'язкові поминальні страви".

? У ці літні дні Ви зможете гарно відпочити у Музеї, на фоні мальовничих краєвидів, взяти участь у народних  гуляннях та конкурсах.

? На першій експозиції "Наддніпрянщина" можна познайомитися з виставкою живопису у школі та виставкою кераміки в приміщенні Сільської управи.

Ласкаво просимо завітати на  "Свято українських страв" що триватиме з 12:00 до 17:00 год.

pyrohiv.com.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі