Поки Росія душила "бандерівську гадину", під боком утворилася нова

Будь-який прояв національної самостійності в РФ завжди трактуватимуть, як "нацизм"

Прочитав на одному з найпопулярніших російських ресурсів Lenta.ru статтю під назвою "Батькіни нацисти". Так, це про Білорусь. Росіян обурило, що 25 березня в Мінську з розмахом відзначили сторіччя створення БНР, а Лукашенко цю акцію не стримав.

Стаття прекрасна. "Батькіними нацистами" в ній називають людей, які вийшли відзначати події, що мали місце в 1918 році. А ось мій улюблений фрагмент - в ньому перераховуються ознаки "нацизму", в який Білорусь занурює Лукашенко.

"Позиції націоналістів в сфері культури і освіти постійно посилювалися. Почалася кампанія за розширення сфери використання білоруської мови, котра закінчилася повним знищенням російськомовної топоніміки: тепер всі покажчики на білоруських вулицях і трасах містять написи на "мові", дубльовані на латиниці (а в деяких місцях і на китайському). Влада почала приділяти все більше уваги розвитку національної культури, що підозрілим чином нагадувало те, що відбувалося на Україні з її "Днями вишиванки". На полицях білоруських магазинів з'являлося все більше товарів з національною символікою - в основному литовською і колабораціоністською".

Загалом, дикість. Поки душили "бандерівську гадину", під боком утворилася нова. Подумати тільки - покажчики на "мові"! Дні вишиванки, як в Україні! А товари з національною символікою на полицях в магазинах - це взагалі в голові не вкладається. Які ще потрібні докази того, що Лукашенко - нацист і русофоб?

Подумати тільки - покажчики на "мові"! Дні вишиванки, як в Україні! А товари з національною символікою на полицях в магазинах - це взагалі в голові не вкладається. Які ще потрібні докази того, що Лукашенко - нацист і русофоб?

Здавалося, більш проросійської держави, ніж Білорусь, сьогодні не існує. Але кремлівські рупори вже і білорусів на чолі з Батькою записують в нацисти. І це при тому, що в країні російська мова давно вже є державною і тотально домінує в усіх сферах спілкування, а сама Білорусь не тільки в Митному союзі, але і в союзній державі з РФ. Між країнами фактично немає межі.

І це дуже показовий момент, який доводить, що Росії завжди буде мало. Скільки б країни і керівники не принижувалися перед Кремлем, він буде вимагати ще більшої лояльності. Аж до повного розчинення і підпорядкування. Будь-який прояв національної самостійності, будь-які, навіть нешкідливі форми шанування національної культури - завжди будуть трактуватися в РФ, як "нацизм". Не потрібно навіть мати власного Бандеру. Вам все одно повісять ярлик "нацистів" просто за вишиванку і вуличні покажчики рідною мовою.

Неможливо домовитися з державою-людожером, яка запрограмована на те, щоб рано чи пізно тебе проковтнути. Марно вибирати проросійських політиків - це все одно не допоможе. Тільки повністю відмовившись від власної національної ідентичності українець чи білорус може стати для росіян "хорошим".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі