А у Шабуніна зарплата висока

Боротися з антикорупціонерами набагато простіше, ніж з корупцією

А ви кажете, що політики в Україні крутять законодавством на свій розсуд. Ось проти е-декларацій для активістів виступає президент, прем'єр-міністр, найбільші фракції в парламенті, найрейтинговіші кандидати в президенти, а все одно активісти повинні заповнити ці е-декларації.

Тому що закон один для всіх. І політики безпорадні це змінити, навіть якщо дуже хочуть. І не можуть зупинити потік своїх прихильників, які тепер будуть кричати "сам дурень", коли громадські організації знаходитимуть корупцію у політиків. Вони б хотіли, але не можуть. Тому то це щирий порив людей. І всі рівні перед ним. Як і перед законом.

І тепер усі рівні. Друг президента отримав родовище літію і держпідтримку, а друг друга президента виграв тендер на держкомпанії - а у Шабуніна зарплата висока.

Юлія Тимошенко не може пояснити, хто оплатив її лобістів - а у Шабуніна зарплата висока.

Олег Ляшко в черговий раз переміг закони математики і виграв у лотерею - а у Шабуніна зарплата висока.

Олег Ляшко в черговий раз переміг закони математики і виграв у лотерею - а у Шабуніна зарплата висока

Все-таки квартири Сергія Лещенка на всіх не вистачало. Тепер можна Шабуніну на його розслідування відповідати зарплатою Шабуніна, а не згадувати про чужу квартиру. Тепер баланс.

І все це люди робитимуть самі, без підказки. Без єдиного центру прийняття рішень, де вибирають актуальний порядок денний.

І ніякої маніпуляції в тому, що зарплату Шабуніну платять не платники податків. І взагалі всім повинно бути плювати, яка у нього зарплата. Тим більше, він з неї податки платить. Взагалі немає ніякої маніпуляції на основі того, що велика частина населення України отримує низькі зарплати. І інформація про те, що хтось заробляє багато викликає природну заздрість і заснований на ній гнів.

Ні, українські політики не культивують культ бідності. І не грають на почуттях людей. Не використовують старий більшовицький прийом "треба щоб всім було погано" замість "треба щоб всім було добре". Але всім добре, це ж складно. Це треба з корупцією боротися. А боротися з антикорупціонерами набагато простіше. І приємніше. І прибутковіше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі