Достукатися до росіян

Що спільного між побиттям студентів на Майдані і трагедією в Кемерові

У ніч на 30 листопада 2013 року в Києві на Майдані співробітники "Беркута" жорстоко побили десятки студентів, які вийшли висловити свою підтримку на користь підписання Договору "Про асоціації з ЄС". Вже на наступний день після побиття на центральні вулиці Києва вийшли близько півмільйона протестуючих громадян. В історію подальші події увійдуть як "Євромайдан".

Потім у лютому 2014 року пішла анексія Криму та подальша відправка російських "відпускників" і "військторгу" на Донбас.

Зміна влади в Києві трактувалася Кремлем як "державний переворот", в якому не останню роль зіграли США і західні союзники.

Співавтор Конституції США Томас Пейн: "Коли всі інші права порушені, право на повстання стає безперечним"

Батько-засновник і співавтор Конституції США Томас Пейн одного разу зауважив: "Коли всі інші права порушені, право на повстання стає безперечним". Саме за цінності свободи в далекому XVIII столітті відбулася Американська революція, потім громадянська війна і ще багато глобальних конфліктів, де Захід протиставляв цінності свободи деспотії, тиранам і авторитарним режимам. Те ж саме сталося і на Майдані, коли люди вийшли на протест через вседозволеність влади, яка просто вирішила побити студентів за їх громадянську позицію.

Як правило, Революції трапляються раптово, коли їх ніхто не чекає. Їх джерелом виступають зовсім не "заокеанські змовники", а безкарність і свавілля влади, коли всі інші права порушені.

Шкода, що відмовили публікувати даний текст у блогах на "Эхе Москвы". Просто хотів достукатися до російської думаючої аудиторії і пояснити їм паралелі між побиттям студентів на Майдані і трагедією в Кемерово.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі