Чи є різниця в світогляді між Савченко та депутатами?

6 спільних факторів

Я спілкувався з Надією Савченко, здається, двічі. По декілька годин. Недовго після повернення з Росії. Це були закриті зустрічі. Мене попросили навчити її економіки.

Ось яке в мене склалось враження.

1. Надія бачила чорно-білий світ. Вся влада була вороги. Порошенко і Путін були поставлені на один рівень. З ворогами було потрібно боротись будь-якими засобами.

2. Самовпевненість. Надія вважала, що вона майже все розуміє і знає, що економіку та політику вивчати не потрібно, і що у всьому винна корупція та влада. І якщо їх тільки поміняти (і як я розумію - на неї), все стане добре.

3. Повна недовіра. Надія не вірила нікому крім себе, своєї сестри і, можливо, ще декількох близьких людей. Через це вона не сприймала будь-яку інформацію, була ізольованою, і мала неадекватне світосприйняття.

4. Нерозуміння важливості побудови правил гри. Надія не вірила в правила, в Конституцію, в інститути. Заради кращої мети (якої?) можна порушувати всі правила.

5. Нетерплячість. Бажання грати вдовгу не було. Радикальні методи, думки, результат має бути сьогодні чи максимум завтра.

6. Бажання помститись. Всім, хто є поганий. За її означенням.

Я більше не зустрічався. Бо не хотів гаяти час на цю неадекватність. Я продовжую поважати те, що вона захищала Україну і була в тюрьмі в Росії.

На жаль, в менш радикальній формі, але ці 6 факторів характеризують світогляд більшості депутатів.

І тому результати їхньої поведінки є і будуть схожими, але в значно легшій формі, на результати Савченко. Прос*ані репутаціі та рейтинги, нерозбудовані інституції, відсутність чогось конструктивного, постійна боротьба за владу заради влади, неповага до держави, людей, опонентів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі