Військовий убив цивільного. Тут немає місця піару

Чого суспільство чекає від армії і прокуратури?

Майстер-клас піару на крові від Матіоса. На зупинці маршрутки через місце в черзі військовий вбив ножем цивільну людину. З чого головний військовий прокурор робить висновок, що ... тидищ! Винне Міністерство охорони здоров'я! Тому що ... У військової прокуратури забрали право контролювати МОЗ.

Напевно, Матіосу і правда сильно незатишно без цих повноважень, раз він не втримався, щоб не станцювати на кістках убитого хлопця. Але суспільство чекає від головного військового прокурора не плачу за повноваженнями, а відповіді на питання: як так вийшло, що військовослужбовець ЗСУ під наркотою розгулює по місту, а військова прокуратура і військова поліція його не помічають? Навіть на вокзалі, де, за логікою, вони повинні бути постійно.

Ще суспільство хоче дізнатися, чи правда, що у цього військового не була оформлена належно відпустка і наскільки це поширена практика в військах.

Це дуже серйозне питання про зону відповідальності самого Матіоса і про те, наскільки професійно він виконує власні обов'язки.

А ще хотілося б, щоб армія, в тому числі і військова прокуратура, чітко відмежувалася від вбивці, а не шукала виправдання в синдромах.

Не може солдат української армії вбивати тих, кого він повинен захищати. Тут не місце корпоративній солідарності, як би добре цей військовослужбовець не воював раніше.

І чим раніше армія з такою заявою виступить, тим краще.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі