Навіщо Путіну знадобився "жест доброї волі"?

Гра Кремля і його лоббі в Європі

У Кремлі заявляють про готовність повернути Україні військову техніку з окупованого Криму. Прес-секретар Володимира Путіна Владислав Сурков назвав це "жестом доброї волі".

Згадайте нещодавні констатації австрійської міністреси закордонних справ щодо того, що санкції проти Росії не діють та висловлювання німецького міністра закордонних справ щодо необхідності поетапного зняття санкцій з Росії.

Очевидно, що Кремль та прокремлівське лоббі в Європі домовилось про певну гру, що має завершитися принаймі пом'якшенням санкційного режиму.

Показово, що представники саме Німеччини та Австрії, цих двох країн, які активно проштовхують антиєвропейський проект Північний потік-2, висловлюються на цю тему найбільш активно. Причому, не вперше.

В Європі потребують жесту доброї волі, сигналу з Кремля. От у Москві й вирішили повернути Україні озброєння та військову техніку. Те, що від неї залишилось

Тут є певний замисел і синхрон із висловлюваннями з Кремля. В Європі потребують жесту доброї волі, сигналу з Кремля. От у Москві й вирішили у притаманній манері зробити жест доброї волі - повернути Україні озброєння та військову техніку, точніше, те, що від неї залишилось. Чим не жест доброї волі в розумінні кремлівської клептократії? А відповідь з Європи має бути у стимулі для Росії через пом'якшення санкцій.

Але реальним жестом доброї волі може бути повне і безумовне звільнення усіх політичних бранців Кремля в Криму та Росії, полонених на Донбасі. Кремль дедалі більше зіштовхується з міжнародним тиском щодо цього.

Сподіваюсь, наша клептократія не спокуситься на "подарунок" кремлівських "данайців" та роз'яснить європейським "миролюбцям" та putinversteher ("ті, хто розуміє" Путіна, - ред.), що за цим стоїть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі