Український суд підтримує Коломойського. Проти України

Чи відповість олігарх за вкрадені мільярди?

Українські суди - це просто прекрасно. Суд заборонив аудит Приватбанку. І заборонив розслідувати діяльність колишніх акціонерів банку. Виявляється, так можна було. Спочатку виводиш з країни мільярди доларів. Потім забороняєш комусь розслідувати, як ти це зробив. І все. Український суд, найсправедливіший у світі, входить у твоє положення. І каже, що ні в якому разі не можна дізнаватися, що ж робили колишні акціонери в банку.

Ми, звичайно знали, що юристи Привату можуть в українських судах все. І без підтримки держави, без політичної волі, там Коломойського і Ко не здолати. Але, здавалося, що у влади вистачить почуття власної гідності, щоб не допустити таких рішень суду. Але, схоже, випадкові зустрічі в Амстердамі не випадкові. І спочатку прокуратура допомагає Суркісам в їх боротьбі за гроші платників податків, стаючи на бік очевидно пов'язаних осіб. І змушують банк виділяти гроші на нові трансфери Динамо і ставки в казино в Монако. А потім суди взагалі забороняють розслідувати діяльність колишніх власників. Просто і красиво. І нагло. Втім, приблизно так само, як і говорити, що генеральний прокурор може випадково зустріти найбільшого олігарха в Амстердамі. Якщо вони ставляться до людей як до ідіотів, то ставляться так у всьому.

Якщо українські платники податків змушені витратити на націоналізацію банку більше 150 млрд грн, то це злочин, за який хтось повинен заплатити

Уявляєте, ви вбиваєте людину. А потім забороняєте поліції вас ловити за цей злочин. І суд приймає вашу сторону. Дико звучить? Цілковито. Те ж саме і тут. Просто заховано під безліч складних слів. Але злочин завжди є злочин. І якщо українські платники податків змушені витратити на націоналізацію банку більше 150 млрд грн, то це злочин. За який хтось повинен заплатити. Але поки що платять тільки українські платники податків. З мовчазної згоди влади. Яку може змусити МВФ зробити націоналізацію. Але не може потім умовний Державний департамент встежити за всіма рішеннями судів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі