Собчак і "русский мир"

Бомба, закладена під суверенітети сусідніх із Росією країн

Коли Ксенія Собчак каже про новий референдумі в Криму - вона, ймовірно, думає, що захищає росіян. Мовляв, раз на півострові є ті, хто вважає себе "нашими", то ми за них впишемося.

Насправді, все навпаки

Ксенія Анатоліївна посилає недвозначний сигнал сусідам: поки у вас є громадяни, яких Москва готова охрестити "русскими", - ваша територіальна цілісність під питанням. І все сусіди Росії будуть асимілювати тих, кого Москва теоретично може оголосити "співвітчизниками".

Собчак посилає недвозначний сигнал сусідам: поки у вас є громадяни, яких Москва готова охрестити "русскими", - ваша територіальна цілісність під питанням

"Русский мир"? Збереження російськомовних шкіл? Компромісні підручники історії? Все це відтепер бомба під суверенітет для сусідніх країн. Тому що дозволяє Москві використовувати російськомовних як "іреденти". Як привід для вторгнення з подальшою легалізацією вкраденого.

Виходить, що від російського вторгнення може захистити тільки внутрішня монолітність країни. Та, яка народжується з мовного одноманітності. З єдиного і суверенного погляду на історію країни. Та сама монолітність, коли громадяни Казахстану вважають себе казахами, громадяни України - українцями, а білоруси - білорусами. А росіян, відповідно, вважають іноземцями. І ніяких симпатій до триколора не відчувають.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі