Всього 2 закони змінять культуру водіння українців

Витрати на камери спостереження окупляться штрафами за перший тиждень

Аварії з жертвами, де потерпілими стають десятки людей. Затори, які паралізують місто. Люди, що добираються до роботи кілька годин. Число жертв аварій на дорогах перевищує втрати в АТО.Що це все? Чому?

Корінь зла всіх цих речей один. І рішення одне. Просте і зрозуміле, яке давно реалізовали в усьому світі. І знову все впирається в парламент. Так, у нас погана культура водіння. Жахлива. Агресивна. І всі, хто виїжджав за межі країни, це знають. Звичайно, якщо порівнювати з рухом авто в Каїрі, ми ще молодці, та хіба ми хочемо себе порівнювати з Єгиптом? Але чому люди їздять так, як їздять? І чому жорсткість правил не допоможе? Тому що немає покарання. Люди, як маленькі діти: роблять все, що хочуть, поки їх не карають за це. І не важливо який швидкісний ліміт на дорозі, 50 або 60, якщо ти все одно можеш перевищити, і тобі за це нічого не буде.

Жорсткість правил не допоможе без покарання

Що робити? Та дуже просто. Парламент, нарешті, повинен запустити камери на дорогах. Це ж так просто. І дієво. Як тільки люди почнуть отримувати штрафи, а чим більше штрафів тим краще, тим швидше вони стануть їздити пристойно. Місяць високих штрафів, які доведеться платити, і ми не впізнаємо наші дороги. Ніхто не перевищуватиме (боляче), ніхто не виїжджатиме на перехрестя після червоного світла (дуже боляче), ніхто не їздитиме по смузі громадського транспорту (швидко, але дорого). Сучасні технології здатні прибрати людський фактор, і змусити людей їздити за правилами. Не складно уявити, що ті ж камери зможуть відловлювати і надто важкі автомобілі, і навіть шумних мотоциклістів. Це просто. Це технологічно. Це окупитися за перший тиждень першими штрафами. І це врятує тисячі життів.

Сучасні технології здатні прибрати людський фактор

Всього два закони зроблять наше життя комфортнішим. Умовний закон "Про парковки" і запуск камер легко зніме затори, дозволить розвивати громадський транспорт - автобус подвійно приємний, коли він доїжджає швидко, і дасть, нарешті, розвивати перехоплюючі парковки (стоянки відкритого або закритого типу, розташовані на шляху проходження населення. Громадянин, що пересувається на власному автомобілі, може в будь-який час залишити його на відповідальне зберігання і продовжити свій шлях, пересівши на громадський транспорт. - ...) та інше. Зробить міста України нормальними містами.

Але хура й досі там. Три роки ми чекаємо камер, стоїмо в пробках і рахуємо трупи на дорогах. І не вимагаємо від депутатів змінити ситуацію.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі