Туреччина не буде посередником між Україною і Росією

Порошенко не зміг розбудити Ердогана

Ердоган, який останнім часом витрачає всю свою силу і владу на те, щоб відірвати Туреччину від західних союзників в Євросоюзі і США і довести до осі Росії, буквально валився з ніг від втоми в Києві.

Після візиту до Ірану, який він вважає "своїм другим домом", Ердоган відвідав Україну щоб трохи віддихатися. Прохолодне повітря Києва, мабуть, пішло йому на користь, так що навіть в самий важливий момент на спільній з Порошенком прес конференції, турецький президент не втримався і задрімав.

За день до візиту Ердогана в Україну, турецька армія почала операцію в сирійській провінції Ідліб, спільно з військовими силами Росії.

У Туреччині немає вільної преси, тому що журналісти, які задають питання про те, що відбувається, перебувають у в'язниці. Громадськість же надмірно довіряє президенту, не ставлячи зайвих питань. Тому і запитати нікому: якщо режим Ердогана веде боротьбу проти режиму Асада, то чому тоді Ердоган співпрацює з Росією, яка підтримує Асада?

Якщо режим Ердогана веде боротьбу проти режиму Асада, то чому тоді Ердоган співпрацює з Росією, яка підтримує Асада?

Є така турецька приказка: "Бути більше католиком, ніж сам Папа Римський".

Ердоган дуже зблизився з Путіним. Остання криза щодо скасування видачі американських віз в Туреччині, показує, що в проблемності дипвідносин та перевершила свого партнера Росію. Так, навіть під час дипломатичної кризи між РФ і США влітку цього року, коли Путін вирішив скоротити число співробітників американських дипорганізацій в країні на 755 чоловік, видача американських віз теж була тимчасово припинена по країні в цілому, але в Москві, продовжилася.

Тепер, коли Туреччині не видають американські візи, чи є ймовірність того, що завтра Канада або інші західні країни підуть по шляху США і почнуть теж тимчасово відмовляти у видачі віз?

І ще одне турецька прислів'я: "Дурна голова ногам спокою не дає".

Дії турецького уряду, які призвели до скасування видачі американських віз, найбільше зашкодили близько 10 тис. студентів

Дії турецького уряду, які призвели до скасування видачі американських віз, найбільше зашкодили близько 10 тис. студентів, які навчаються в США, а так же бізнесменам і простим громадянам, які збиралися відвідати родичів або лікуватися в США.

Кому яке діло до студентів! До того ж, Ердоган недавно зовсім несхвально висловився з приводу громадян, які здобувають освіту за кордоном. Зовсім забувши про те, що всі його четверо дітей навчалися за кордоном, заявив: "Ті, хто відправляються на Захід для навчання, стають агентами".

На жаль, у мене на батьківщині, в моїй країні немає демократії і свободи слова, тому я пишу ці рядки тут, в Україні.

В Україні уряд підтримав рішення народу йти на Захід, запровадив необхідні реформи і отримав право для своїх громадян на пересування без візи на території ЄС. А тепер поглянемо на Туреччину, де не те що прості громадяни, а навіть міністри виявляються не при справах в ЄС. Так Нідерланди в березні визнали турецького міністра "небажаним іноземцем".

Ердоган заснув прямо в прямому ефірі на конференції. Він може спати спокійно, бо в турецькій пресі про це не з'явиться ні слова

Ердоган заснув прямо в прямому ефірі на конференції. Він може спати спокійно, бо в турецькій пресі про це не з'явиться ні слова. Кількість турків, які знають іноземну мову і читають зарубіжну пресу, мізерно мала. Написати про заснулого Ердогана в Туреччині ніхто не наважиться, побоявшись опинитися за гратами за звинуваченням у тероризмі і зраді батьківщині. А навіть якщо хтось і примудритися показати або надрукувати недоречну інформацію, матеріал заборонить цензура.

Під час межурядового засідання делегацій України та Туреччини, частина турецької позіхає, частина дрімає, а ще частина з телефонами в руках. Це говорить про те, як управляють Туреччиною. І подивіться на українську сторону - як на належному рівні представлена держава.

У турецькій делегації також перебував начальник Генштабу Туреччини генерал Хулюсі Акар, який недавно зустрічався в Анкарі з російським колегою Валерієм Герасимовим. Природно, дехто з українців вважає, що Туреччина відіграє роль посередника між Росією і Україною. Чому б і ні, це можливо. Порошенко і Ердоган 3 години говорили за зачиненими дверима під час останньої зустрічі. Сприятливий посередник для припинення конфлікту між Україною і Росією має бути нейтральним і неупередженим. На жаль, Туреччина на даному етапі на стороні Росії. Неможливо чекати від неї чогось на користь України.

Туреччина - на стороні Росії. Неможливо чекати від неї чогось на користь України

Як заявив Порошенко, Україна розраховує, що Туреччина увійде до міжнародної групи з деокупації Криму. Це було б найбільш правильним вибором для Туреччини. Але ...

На Близькому Сході, в Сирії та Іраку з'явилися дві нові осі: Ербіль, Вашингтон, Брюссель і Тегеран; Багдад, Москва і Дамаск. Анкара воліла бути союзником останніх. Подивимося, що цей вибір принесе в майбутньому тим, хто виживе.

Юнус Ердогду, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі