Чому Саакашвілі приїхав саме зараз

Україні варто чекати удару з боку Білорусі

Все, що потрібно знати про "востання" Саакашвілі, це дата його повернення. Він не повернувся через день після позбавлення громадянства. Чи через два дні, тиждень, два. Міхеіл прорвався в Україну 10 вересня, півтора місяці потому. Як оцінити час, обраний командою Саакашвілі для атаки?

14 вересня на території Білорусі агресор проведе наступальні військові навчання, сконцентрувавши біля нашого кордону 300 тисячну ударного угруповання. Таких навчань Росія не проводила ніколи. Є істотна ймовірність вторгнення. Одночасний наступ з Півночі, Півдня і Сходу може покласти край нашій державності. Зараз у багатьох знову, як три роки тому, складна тривожна валіза й заправлений повний бак.

Одночасний наступ з Півночі, Півдня і Сходу може покласти край нашій державності

З погляду політика, час атаки вибрано ідеально. Українська влада змушена реагувати на зовнішню загрозу. Вона сконцентрувала резерви на небезпечних напрямках, шукає міжнародної підтримки, і їй точно не до внутрішньополітичної боротьби. В таких умовах атакуючий Саакашвілі отримує перевагу. Владі складно реагувати на всі загрози одночасно і, швидше за все, основний фокус уваги буде на зовнішнього ворога, а у Міхеіла та його прихильників з'явиться час для нарощування сил і простір для маневру.

А з погляду патріота України? Чи повинен патріот атакувати українську владу в такий момент? Я не впевнений.

Суспільство забуває про війну, але вона триває. Ніхто не вірив у анексію Криму. Ніхто не вірив в артобстріли з території Росії, а потім - в окупацію Донбасу. Які приклади потрібні ще, щоб загроза з Білорусі сприймалася реально?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі