Як впливає самооцінка на пошук роботи

Вдячні за підтримку працівники викладаються на всі 100

Вірите чи ні, але те, як ми самі себе оцінюємо, побічно впливає на рішення роботодавця і наші умови праці. Найяскравіший приклад. 2 асистента Директора з практично аналогічним досвідом. Одна розглядає позиції від 20 000 і успішно ходить на інтерв'ю. Друга - шукає роботу хоча б на 10 000 і не вірить в те, що у неї вийде. В результаті роботу знаходять обидві. На тих умовах, які самі собі поставили.

На нашу самооцінку дуже впливає зворотний зв'язок від світу. Це в першу чергу виховання і віра батьків у нас. По-друге, але не менш важливо - з яким керівником ми працювали, в якій корпоративній культурі і як в компанії оцінювали нашу роботу.

На самооцінку дуже впливає зворотний зв'язок від світу

У моїй практиці було 2 наочних випадки.

Першого героя, назвемо його Вітя, звільнили з компанії, через кілька років роботи бо "не розвивався" і не брав на себе відповідальність. Так йому сказали в день звільнення. Через кілька місяців наш герой вийшов в компанію, де було прийнято підтримувати один одного і допомагати. Для мене було приємною несподіванкою почути від HR, що в компанії просто в захваті від його професіоналізму та відповідальності. Йому доручають найважливіші проекти і він вже показує відмінні результати. А ще його дуже любить колектив і добре ставиться керівництво.

Друга героїня, назвемо її Катя, змінила кілька робіт. Практично скрізь вона відчувала себе просто "руками", які виконують роботу. Через кілька невдалих спроб довести на що здатна і негативного зворотного зв'язку від керівника, вона перестала боротися. Їй не переглядали зарплату, а коли звільнялися співробітники - перекладали на неї їх незавершені проекти. Я часто чула від неї: "Я не професіонал, куди мене візьмуть". Але тим не менше переконала її шукати роботу.

Негативний минулий досвід змушує вважати себе невдахами і непрофесіоналами

Через місяць наша героїня була вже на новій роботі і отримувала вищу ЗП. Через 2 місяці її запросив до кабінету і похвалив керівник. Співробітники почали звертатися до неї з питаннями, і виявилося, що її знання цінні для цієї компанії.

Ми часто зустрічаємося, і я чую про її пропозиції і їх реалізацію в компанії.

Знаєте, що сталося з цими людьми? Вони потрапили в підтримуюче середовище, і в цих умовах почав розкриватися їх потенціал. Вони почали знову вірити в свої сили. А головне, вони настільки вдячні компанії за тепле ставлення, що стараються на всі 100, а то і більше.

До чого я веду?

На консультації з пошуку роботи часто приходять люди, в яких упала впевненість у собі. Негативний минулий досвід змушує їх вважати себе невдахами і непрофесіоналами. Вони не вірять, що зможуть знайти "нормальну" роботу і занижують свою вартість на ринку.

Але це не вирок і з такими випадками можна і потрібно працювати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі