Позбавлення Саакашвілі громадянства — небезпечний симптом

Що заважає Україні стати європейською

Метою двох українських революцій ХХІ століття була європейська демократична Україна, яка входить до Євросоюзу. Путінські влади Росії всіляко перешкоджали реалізації цього завдання, зокрема за допомогою агресивної війни. Але у європейській Україні є не тільки зовнішній, а й внутрішній ворог. Це тандем корумпованої бюрократії та кримінального великого бізнесу. Поки він при владі, нічого в країні радикально не зміниться.

В України є не лише зовнішній, а й внутрішній ворог - тандем корумпованої бюрократії та кримінального великого бізнесу

Після першого Майдану олігархат корумпував Ющенка і зжер Тимошенко. Зараз він знищує Саакашвілі. Я не ідеалізую колишнього грузинського президента. Але зрозуміло, що він постраждав не через свої об'єктивні недоліки, а тому що кинув виклик кримінальній бюрократичній і бізнес-олігархії.

Янукович зміг прийти до влади тільки тому, що команда Ющенка не знищила панування олігархату, а значить і корупцію. Позбавлення українського громадянства найяскравішого критика олігархічної системи - дуже небезпечний симптом. Поки ця система існує, реальних реформ, а значить і європейської України не буде. Саме на це розраховує Путін.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі