Чи вдасться Путіну "розколоти" Трампа на переговорах

Хто виявиться міцнішим горішком?

Путін не особливо звертає увагу на такі заяви (спіч Трампа в Польщі - ред.). Він розраховує на те, що зустріч відбудеться і стане початком якогось переговорного процесу. У всякому разі зараз все роблять для того, щоб це відбулося.

Водночас Трамп закликає Росію, і він це в Польщі голосно сказав, припинити дестабілізацію становища в Європі, пише Костянтин Боровий для "Обозреватель".

Серйозний заклик. Не впевнений, що Путін його почув, або правильно зрозумів, або буде якось позитивно реагувати. Завдання Путіна - максимально створити умови для глобальних переговорів. Тобто ті провокації, які він робить останнім часом - це натяк на те, що у Росії з'явилася нова дуже провокаційна роль такого дестабилизатора міжнародного становища. Що з Росією треба домовлятися. Ось це те, в чому він намагається переконати Трампа.

Путін намагається переконати Трампа в тому, що з Росією треба домовлятися

Президент Сполучених Штатів не такий простий горішок, який вдасться Путіну розколоти. Він досить твердо стоїть на своїх позиціях. Тим більше, мова йде не про одиного лише Трампа, а про цілу велику команду, яка забезпечує зовнішньополітичну лінію США

Єдине, чого намагається зараз добитися Путін - це поступок на майбутніх або попередніх домовленостях. Тобто йому потрібно, щоб Трамп вступив в переговори на його умовах. А його умови - це визнання так званого завоювання Росії, а простіше кажучи - незаконних захоплень, окупація території України, війна в Україні, провокації, військові злочини в Сирії, військові злочини і провокації в Грузії, Придністров'ї, в Криму.

У Путіна немає ресурсів підтримувати нестабільність

Точок нестабільності Путін створив дуже багато. Ресурсів їх підтримувати в нього немає. Це позитивна сторона всієї цієї ситуації.

Негатив у тому, що йти на якісь переговори і поступки Путін не хоче. Це погано і печально. Ніхто не хоче вирішувати силовим методом всі ці проблеми, які створила Росія. Але, мабуть, залишиться тільки цей вихід - силовий.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі