Дещо про летальну зброю

Надання Штатами Україні летальної зброї на сьогодні виглядає малоймовірним

В українському зовнішньополітичному дискурсі час від часу виникає питання щодо можливості/неможливості надання Україні американської летальної зброї. Нещодавно, це питання знов опинилося у центрі активного обговорення.

Між тим, з точки зору "realpolitik" - зовнішньополітичної діяльності, що базується на визначені співвідношення сил і пріоритетному захисті національних інтересів, однією з версій якої є широко відоме гасло "Америка насамперед!", надання Сполученими Штатами Україні летальної зброї виглядає малоймовірним у ближчій перспективі, оскільки це:

1) черговий виток загострення у відносинах з Росією;

2) хвиля незадоволення з боку деяких країн-членів НАТО і ЄС;

3) не є вкрай необхідним з точки зору захисту актуальних національних інтересів США.

Просування у цьому питанні безпосередньо залежатиме від того, чи ставатиме українська тема цікавою з точки зору саме національних інтересів США

Можливо, доцільним у цьому контексті є не черговий раунд "гадання на кавовій гущі", а чітке усвідомлення того, що будь-яке просування у цьому питанні безпосередньо залежатиме від того, чи ставатиме українська тема цікавою з точки зору саме національних інтересів США?

Відповідь на це питання, серед іншого, ми вірогідно почуємо вже ближчим часом у Вашингтоні, який за розповсюдженою ЗМІ інформацією, має відвідати президент України.

Олег Бєлоколос, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі