Росія образилася

Чим Україна розчарувала російських лібералів

Україна продовжує розчаровувати і російську владу, і російських "лібералів" - всіх. Суцільне географічне непорозуміння. Росія напала на Україну, а українці, замість того щоб радіти, і закидати лафети квітами, посміли організувати якісь бандитсько-нацистські батальйони і зупинити просування соколів Стрєлкова.

Росіяни у цей непростий час пропонують братам мову любові, а ті воліють висловлюватися мовою ненависті. Ходорковський і навіть сам Навальний пояснюють їм, що Крим не бутерброд, а вони вимагають відновлення своєї територіальної цілісності - націоналюгі, бандерівці, спотворювачі історії, пише Віталій Портніков для "Обозревателя".

Україна заборонила польоти російським авіакомпаніям, що здійснювали незаконні рейси в Крим. У відповідь в Москві вирішили зовсім обмежити польоти всіх українських авіакомпаній. Але вважається, що авіаційне сполучення між двома країнами перервала Україна - і, природно, зробила собі гірше. Роскомнагляд заборонив незліченну кількість мережевих ресурсів, російських і українських, але рішення Києва обмежити доступ до російських соціальних мереж, цих цитадель правди, викликало сказ усіх людей доброї волі, в хід пішла навіть сама Ксенія Собчак, чесна і непідкупна

Російська залізниця не хоче ризикувати своїми дорогими пасажирами, а українській ризикувати нічим. "Хохли" - не люди

Але найцікавіше зараз відбувається навколо залізниць. Російські ЗМІ стверджують, що українські залізниці збираються перервати сполучення з Росією. Українські чиновники це спростовують, але російські журналісти не вгамовуються - немає диму без вогню! І, природно, цей намір тут же кваліфікується як деструктивний, русофобський і здатний зашкодити тільки самим українським громадянам - ну кому ж ще? Про те, що російські залізні дороги відмінили потяги в українському напрямку ще три роки тому, намагаються не згадувати.

А якщо і згадують, то мудро вказують, що Російські залізні дороги вчинили правильно, так як не хотіли ризикувати своїми дорогими пасажирами. А Українські залізниці, зрозуміло, чинять не так правильно, адже ризикувати їм ніким - "хохли" не люди. І ось вже чесні журналісти і майстри культури в один голос розповідають, що Україна не виправдала їхніх очікувань і перетворюється на ще одну Росію. А черговий опозиціонер, який сидить на стільці Нємцова, матюкає читача, який посмів порівняти самого Єльцина з якимось там Порошенком, ось сволота!

Сподіваюся, Путін не так сильно розчаровує росіян, як Україна

Опозиціонере, злазь зі стільця. Дорогий твоєму серцю Єльцин не тільки тасував Чубайсів, Нємцова і Кирієнка - і дотасовався до Путіна. Він ще й розв'язав дві чеченські війни - і ніяка вдячна пам'ять колишніх соратників не скасує цього ганебного факту. А немилий тобі Порошенко намагається зупинити ще одну розв'язану Кремлем війну - на цей раз вже на українській землі. Так, у нього не дуже добре виходить - такого вже Єльцин вибрав наступника. Надійного. Сподіваюся, хоч він так сильно не розчаровує росіян, як Україна.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі