Хто ловить злочинців, не має йти в бізнес

Коли приходить в Україну, інвестор перш за все питає про безпеку. Чи маємо, що відповісти?

Коли приходять правоохоронці до потенційних злочинців головне, щоб правопорушникам довіряли не більше, ніж правоохоронній системі. Та щоб у правоохоронців не могли знайти прихованих мотивів. Крім боротьби за закон і порядок. І поки є підозри, що ці органи мають не чистих на руку кураторів та мають можливість забирати техніку та паралізувати роботу компанії, нічого не вийде. Навіть якщо правоохоронці ввічливі і коректні, їм ніхто не вірить. І не довіряє. Як і їх мотивам.

Головне, щоб злочинцям не довіряли більше, ніж правоохоронцям

Ключовий висновок з історії останніх днів – крайня необхідність створення Служби фінансових розслідувань. Ті, хто ловить шпигунів і злодіїв, не повинен приходити до бізнесу. Митарі не повинні брати в руки автомати. Всі функції з розслідування економічних злочинів повинні бути зосереджені в одній структурі. Керівники якої не носять погони. І вміють рахувати.

З бізнесом не можна розмовляти мовою сили. З ним треба грати розумно. Так, бізнес буває не тільки законослухняним. І тому за ним потрібно слідкувати. І карати, якщо він грає не за правилами. Але робити це має нова служба тому, що до старої немає довіри. Її робота будуватиметься на аналітичному підході. І фахівців якої обиратимуть за конкурсом серед тих, кому можна довіряти.

Довіра і професіоналізм — ключові активи для держави

Довіра і професіоналізм - ключові активи для держави. Саме тому так важливо, щоб держава створила нову службу. З нуля. Щоб туди на високі зарплати найняли професійних людей. І вони почали працювати. І тоді ми не тільки заощадимо гроші платників податків, зменшивши заодно покупки будинків в Іспанії різного роду служивими людьми, але і зробимо великий подарунок інвестиційному клімату країни. І так, тоді з'явиться багато безробітних. Але у них вже буде достатньо Рендж роверів, щоб ми за них не переживали. А інвесторів в Україну не лякатимуть потенційними маски-шоу і перспективою платити додаткові податки або втратити все.

Коли інвестор приходить в Україну він не питає, як йому заробити. Це він знає сам. Його цікавить, як убезпечити себе. І так робить чесний інвестор. Це найважливіше. Поки ми не зможемо відповісти йому, що з його інвестиціями все буде гаразд, він не принесе свої гроші, технології та досвід. А поки не прийдуть інвестори, Україна так і залишиться бідною країною третього світу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі