Гранти важливі, але безпека передусім

Трамп зосереджує дипломатичну роботу в Білому Домі

Новина, що Трампівська адміністрація скорочує допомогу Україні майже на 70%, викликала великий резонанс у нас. Очевидно, скорочення видатків на Державний Департамент США та програми міжнародної допомоги таки планується. Про що йдеться? Передусім, про бажання Трампа зосередити основну дипломатичну роботу у самому Білому Домі. Таке вже було за деяких попередніх адміністрацій.

Дональд Трамп і раніше критикував розміри, а головне – неефективність американської міжнародної допомоги. Це – виконання передвиборчих обіцянок. Але кажуть лише про проект бюджету. Його, безсумнівно, коригуватимуть у ході обговорень і консультацій.

Посольство України в США має дискутувати у Вашингтоні про це

Що може зробити Україна? Посольство України в США має оперативно з'ясувати достовірність цієї інформації. Дискутувати у Вашингтоні про це з представниками усіх гілок влади, зокрема, законодавчої. Невідкладно внести на розгляд МЗС відповідні обґрунтовані пропозиції про те, як це можна врегулювати.

Однак в умовах російської агресії особливо важливою для України є американська допомога у сфері безпеки. У тому числі – збільшення боєздатності наших Збройних сил та покращання військової медицини. Є важливі гранти, але безпека - в пріоритеті.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі