Новий стиль американської зовнішньої політики

За словами слідують дії, а не слова

4 квітня президент США Дональд Трамп заявив, що цивілізований світ не може ігнорувати застосування режимом Башара Асада хімічної зброї проти цивільного населення.

А вже 7 квітня американські військові нанесли удар по базі військово-повітряних сил Сирії Аль-Шайрат (Al-Shayrat). Із неї, як вважається, здійснювалися вильоти літаків, що несли цю зброю масового знищення.

Міністерство оборони США повідомило, що нанесли 59 ударів крилатими ракетами "Томагавк" із кораблів ВМС США у Східному Середземномор'ї.

Як наголосив Трамп: "Життєво важливими інтересами США є недопущення розповсюдження і використання хімічної зброї". Президент США також додав: "Попередні неодноразові спроби вплинути на поведінку Асада зазнали невдачі. В результаті поглиблюється міграційна криза, а регіон дестабілізується, що загрожує США та їхнім союзникам".

Башару Асаду тепер навряд чи знайдеться місце за столом для переговорів з сирійського врегулювання

Очевидно, Башару Асаду тепер навряд чи знайдеться місце за столом для переговорів з сирійського врегулювання. Це також має спонукати на відповідні роздуми Росію та Іран, що його підтримують.

Вочевидь, рішучий курс Вашингтона на протидію варварським діям у Сирії, що вкотре шокували увесь світ, має продемонструвати міжнародній спільноті новий стиль американської зовнішньої політики, орієнтований на результат.

Новий стиль американської зовнішньої політики, орієнтований на результат

Безсумнівно, це також має стати й серйозним та недвозначним сигналом для Північної Кореї, чия агресивна ядерно-ракетна програма вже давно викликає занепокоєння Адміністрації США.

Клімкін мав би оперативно висловити офіційну підтримку ударам США

Що стосується України. Міністр закордонних справ Павло Клімкін мав би оперативно висловити офіційну підтримку сьогоднішнім ударам США в Сирії. Адже саме так і робиться належна зовнішня політика.

Олег Бєлоколос, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі