Україна милосердна до Самойлової

Заброною в'їзду російській конкурсантці на Євробачення в Києві Служба безпеки України попереджає злочин

Рішення СБУ про заборону на 3 роки в'їзду в Україну Юлії Самойловій, представниці Росії на Євробаченні-2017, що відбудеться у Києві — половинчасте, говорить Костянтин Боровий "Апострофу".

Я щось не чув, щоб це було поширеною практикою, коли правоохоронні органи попереджають злочинця про те, що його можуть заарештувати за скоєні злочини, а СБУ зробила саме це. Милосердя, напевно, передбачає інформувати про те, що її можуть заарештувати, але от говорити про те, що її не пустять, щоб її не переслідувати. Треба брати приклад з Росії, яка за той самий злочин не тільки покарала терміном Надію Савченко, але і попередньо викрала її з території України. Це ж злочин. Вся правоохоронна система повинна бути налаштована на те, щоб за кожен вже скоєний злочин покарали, щоб не кортіло іншим. А робити так, як СБУ, щоб злочин не було покарано – це якийсь буддизм, надмірне милосердя.

Надію Савченко за той самий злочин покарали терміном, а перед тим викрали з України

Російська пропаганда вже реагує, звичайно, на рішення СБУ. Основні установки: Україна зійшла з розуму, Україна виступає проти гуманітарних обмінів – всяка маячня. Україна докладає необхідних зусиль, щоб запобігти пропагандистському впливу на громадян України – цього достатньо. А реагувати на пропаганду і тим самим приносити задоволення всій цій соловйовщині та кисельовщині – не варто навіть обговорювати це питання. Звичайно, вони будуть як і раніше брехати, звинувачувати Україну в усіх гріхах, робити вигляд, що жертви це вони, а не громадяни України, яких кожен день вбивають. Їх не на концерт не пускають, а вбивають.

Дотримання закону створює іноді деякі незручності. Не можна перетинати кордон в районі Керчі – це незаконно, це злочин. Хоча, наприклад, жителям Ростовської області, напевно, це ближче, але кожен з них повинен знати, що це кримінальний злочин. І в багатьох інших випадках: працювати – це важко, а вкрасти – легко. З цього не випливає, що треба красти. Тому дотримуватися закону, навчити цьому своїх громадян і всіх, хто його порушує на території України – це обов'язок не лише держави і правоохоронних органів. Це обов'язок кожного громадянина України.

Не думаю, що Захід сприйме риторику російської пропаганди. Адже рішення стосовно Самойлової ґрунтувалося на законі, і про це офіційно заявили. Люди, які поважають закон, зрозуміють, що на території України діє закон обов'язковий для всіх.

Кремль може змусити Самойлову все одно летіти на Євробачення, щоб її арештували чи депортували

У Кремлі тепер сидять і думають над тим, що робити далі після цієї заборони на в'їзд Самойлової в Україну. Вони будуть намагатися використовувати пропаганду, щоб все-таки провести її. Це циніки, які можуть змусити конкурсантку все одно летіти, щоб її арештували чи депортували. Але депортація – це порушення законів України. Якщо вчинено злочин, то злочинець повинен постати перед судом і відповідати за свої дії.

Передруковується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі