Уроки антикорупційного Майдану в Румунії

Український народ дуже злий. Корупція багатьма сприймається вже як державна зрада

На мій погляд, румунський "антикорупційний Майдан" для України – це сигнал. У першу чергу – сигнал для вітчизняних корупціонерів. Навіть якщо його поки вони не сприйняли, не приміряли на себе.

Панове нехороші, я не політолог, але тут це і не потрібно, і можете уточнити у них (у тих, кому ви не платите). Справа ось у чому. Це тільки здається, що Румунія далеко, що прямих аналогій немає, а ви хитріші за тамтешніх. Ви не хитріші, а нахабніші і безкарніші. Але, як відомо з класики, п'янке повітря свободи зіграло з Іполітом Матвійовичем злий жарт (с).

Корупція багатьма активними українцями сприймається як безвихідь, в яку вперлося, ні більше ні менше, майбутнє країни

З вашою ошалілою корупцією (якщо порівняти її з румунської, то там її фактично немає), справді час кінчати. Ще пограбуєте батьківщину у війну, адже начебто поки з рук сходить, — не встигнете й озирнутися, як в один прекрасний день вас просто не стане. Декого, можливо, фізично. Може, вам погано видно, але народ на вас дуже і дуже злий. Спілкуючись з різними людьми, від ветеранів АТО до театральної інтелігенції, можу доповісти. Цей народ виходив на Майдан, загартований війною і не завжди беззбройний. І якщо у вас незабаром щось всередині не тенькне, не включиться інстинкт самозбереження, то може вистачити якоїсь непередбачуваної іскри, яка виведе людей із себе.

Це не страшилки і не зрадофантазії. Якщо вийти з космосу привластного, скасувати послугу "політолог за викликом", то можна помітити, що критична маса зла на корупцію вже накопичилася. Пар саме тут сильніше за все підпирає кришку. Корупція багатьма активними українцями сприймається як безвихідь, в яку вперлося, ні більше ні менше, майбутнє країни. А багатьма – як взагалі державна зрада.

Панове корупціонери! Всього не вкрадеш, не винесеш. Ні вам загибелі, ні Україні потрясіння не потрібні. Подумайте про це на комфортому дозвіллі під відео з Бухареста.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі