Про Нищука і методи НКВС

Дискредитація - хороший спосіб придушити спроби відгородити Україну від "русского мира"

По висловлюванню міністра культури Євгена Нищука. Я б порадила критикам подивитися все ж ефір. Хоча б для того, щоб скласти власну думку про те, що намагався донести аудиторії міністр. Про генетику він говорив чи про культуру? Тут все ж один раз почути самому краще, ніж десять разів прочитати в кремлеботській інтерпретації.

Що ж стосується самого питання переселення народів, то масова депортація - явище у сталінській системі дуже поширене.

Енн Еплбаум у книзі "Залізна завіса: придушення східної Європи" розповідає, як у 1944-47 роках радянські окупаційні адміністрації переміщали в Європі величезні маси народу. Іноді людей переселяли в сусідні міста і села, іноді гнали в інші регіони. Все для того, щоб розірвати культурні та соціальні зв'язки і міцніше зв'язати дезорієнтованих людей з радянською системою.

Переміщали величезні маси народу, щоб розірвати культурні та соціальні зв'язки і міцніше зв'язати дезорієнтованих людей з радянською системою

Депортація визнана міжнародним злочином. Навіть у м'якій своїй формі, яка прямо зараз здійснюється в Криму і на Донбасі - сприяння виїзду "місцевих" через обмеження їх у роботі та погіршення умов проживання.

Еплбаум пише, що методи упокорення Східної Європи випробовували в Україні та інших "союзних республіках". Тільки в жорстокішій формі. Вона ж розповідала, що побачивши військових без шевронів у Криму, ні хвилини не сумнівалася, що перед нею. Путін проходив навчання в КДБ. Тому користується їх "перевіреними методами" - ось оцінка "російської весни" і природи путінського режиму.

Інформаційна провокація, вирвані з контексту слова - це теж методи НКВС.

Зараз, коли йде боротьба за розширення і зміцнення в Україні україномовного, українокультурного, україноцентричного простору, дискредитація - хороший спосіб придушити спроби відгородити Україну від "русского мира". Позбавити українську національно-культурну ідею народної підтримки. Подумайте про це. А потім послухайте уважно ефір із Нищуком. А потім ще раз послухайте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі