Світ обирає прості рішення. Нудно не буде

Деградація і відкат від того шляху розвитку, який світ обрав після Другої світової - на сьогодні загальносвітовий тренд

До Орбана, Земана, Трампа, Ле Пен, Дутерте, Ердогана й інших веселунів сьогодні приєдналися Молдова з Ігорем Додоном, що передбачувано, і Болгарія з Руменом Радєвим.

Ну, що сказати. Світ явно змінюється. Колишні правила всім набридли. Зняття внутрішніх заборон і випуск назовні душевного і морального бруду спостерігається по всій планеті.

Сімдесят років не воювали, коли таке бачено. Непорядок. Втомилися люди від хорошого життя. Хочуть нове щеплення у вигляді намотування кишок на танкові гусениці.

Демократія, права людини, непорушність кордонів, абсолютна цінність людського життя, довга копітка робота - все це виявилося дуже складно, занадто трудомістко і енергозатратно. Думати важко. А не думати - легко.

Прості рішення і прості гасла виявилися явно привабливіші. Прокричати що-небудь про кого-небудь понаїхавшого, інакомислячого, іноземного, ворожого і взагалі не такого, набагато простіше. Світ рухається до простих рішень. Заборонити аборти. Вигнати мігрантів. Побудувати стіну. Розірвати прапор. Віджати територію. Розтопити крематорії.

Такі гасла, безумовно, приносять швидкий профіт і швидку популярність. Але є один нюанс. Проблем вони не вирішують все одно. А постійного посилення і накрутки - вимагають.

Росія в цій загальносвітової вакханалії простоти гойднулася ретроградним маятником назад у минуле першою. Тут ми знову попереду планети всієї. Втім, це не заслуга Путіна, він не вловив тренд - він просто опинився в ньому раніше за всіх. Хоча якісь стандарти по зняттю заборон та руйнуванню табу на душевну і моральну ідіотію, безумовно, поставив.

Ну, що сказати. Нудно не буде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі