Навіщо Москві потоки в обхід України?

У Кремлі розуміють, що міжнародні суди винесуть за українськими позовами рішення проти Росії на десятки і сотні мільярдів

Чому Путін так посилено проштовхує будь-які потоки в обхід України - всупереч економічній логіці, величезним безглуздим витратам, багаторазовим публічним ляпасам на цій ниві від більшості європейських країн і т. п.?

Довгий час мені здавалося, що справа лише в великодержавних понтах і бажанні будь-яким способом принизити українців. Але це, ймовірно, не головна причина.

Думаю, сьогодні у чекістів є чітке розуміння, що раніше чи пізніше міжнародні суди винесуть за українськими позовами рішення проти Росії на десятки і сотні мільярдів (вердикт Стокгольмського арбітражу щодо транзиту прозвучить вже навесні). І все упреться у виконання цих рішень.

Одним із головних завдань української дипломатії стає запобігання будь-яких спроб будувати обхідні газопроводи

Згадайте, акціонерам ЮКОСа вже присудили понад 50 мільярдів, які Чекистан платити не збирається, а примусово вдається стягнути вкрай незначні суми.

Сам факт проходження через українську територію головної російської газової труби спрощує для України цю проблему багаторазово.

Отже, одним із головних завдань української дипломатії стає запобігання будь-яких спроб будувати обхідні газопроводи, а розвідка повинна відстежувати і оприлюднювати неминучу при чекістському веденні справ корупцію європейських чиновників, які приймають відповідні рішення.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі