Україна має засудити геноцид поляків

Радянські поляки, які переважно проживали на території УРСР, стали однією з перших жертв радянської політики етнічних чисток

Як і очікували у Кремлі, дискусія в українсько-польських історичних взаєминах остаточно політизувалася і перейшла у формат "сам дурень".

От уже у Верховній Раді готують "адекватну відповідь" на заяву польського Сейму. Очевидно, далі буде "відповідь" з іншої сторони.

Можливо, варто дати "гібридну" відповідь та вийти із "Кремлівської матриці", у якій рухаємось усі ми?

Як? Наприклад, УКраїна може засудити... Геноцид поляків. Я маю на увазі систематичне винищення польської діаспори у 30-х роках на території УРСР.

Ні для кого не є секретом, що саме поляки були у цей період, мабуть, другою за кількістю жертв від терору комуністів етнічною групою - після самих українців.

Люди згинули у таборах, всі ці численні "польські контрреволюційні групи", масові депортації - які, власне, і створили "польську діаспору" у Казахстані.

Власне, радянські поляки, які переважно проживали на території УРСР, і стали однією з перших жертв радянської політики етнічних чисток. Оскільки тоді бути поляком вже було достатньою підставою, аби бути репресованим.

Потім були кримські татари, турки-месхетинці, чеченці і т.д. Але першими були поляки і українці. На них "відпрацьовувалася технологія".

Наскільки я знаю, геноцид "радянських поляків" у 30-ті роки поки що ніхто не засуджував. Включно з самою Польщею. Україна цілком може, і має це зробити.

Таким чином, ми: 1) вчергове нагадаємо, хто є реальним ворогом; 2) нагадаємо про злочини комуністів; 3) введемо в стан когнітивного дисонансу всіх наших недоброзичливців. Ну а всякі "суркови" взагалі можуть "зависнути".

До речі, ВР могла би ще й "висловити сум", що "ці поляки" залишилися поза увагою самої Польщі, яка чомусь не схильна звертати зараз належну увагу на злочини комунізму.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі