Євроінтеграція для нас завершена

Головне для нас - євроінтеграція у тому вигляді, як ми її собі уявляли, для нас завершена. Як би не змінився ЄС - це буде зовсім інша структра. Або ряд інших структур.

Прочитав вітчизняних коментаторів, які пишуть, що "референдум у Великобританії консультативний", і його виконувати не будуть.

Як же міцно у нас сидить у мізках "совок".

Ні, шановні, волевиявлення громадян Великобританії буде виконано неодмінно, і відставка Кемерона - це лише підтвердження цього.

Він йде тому, що не одержав вотуму довіри своєї політики.

Нинішній прем'єр не хоче виводити Британію з ЄС, але не може цього не робити. Тому він звільняє місце для того, хто готовий проводити таку політичну лінію та нести за неї відповідальнсть.

Питання ж України зараз - у напрацюванні чіткої стратегії, де було б визначено: чого ми хочемо і що можемо запропонувати іншим

Але робить це не прямо зараз. Уряд ВБ бере "тайм-аут" до середини осені. Очевидно, аби якось підготуватися до розлучення, яке теж, зрозуміло, триватиме не один рік.

Зрозуміло, що воно відбудеться, проте досі не ясно, у якому форматі, що і буде предметом перемовин. Тривалих і складних. Не факт, що новий формат співробітництва Британії та ЄС буде суттєво відрізнятися від нинішнього - будувати вали невигідно нікому.

Але це вже не наша справа. Головне для нас - євроінтеграція у тому вигляді, як ми її собі уявляли, для нас завершена. Як би не змінився ЄС - це буде зовсім інша структра. Або ряд інших структур.

Питання ж України зараз - це не змагання у кількості "маршів" та у виконанні "мінських домовленостей", а у напрацюванні чіткої стратегії, де було б визначено: чого ми хочемо і що можемо запропонувати іншим".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі