"Меджліс" для Кисельова

Доля членів цього "Меджлісу" буде схожа з долею чиновників кримського окупаційного режиму. Вони стануть ізгоями. Причому ізгоями з куди гіршою перспективою, ніж Аксьонов, Константинов та інші кримські гауляйтери.

Колаборанти в Криму вже говорять про створення якогось альтернативного забороненого окупантами Меджлісу кримськотатарського народу "представницького органу". При цьому говорять саме про представницький орган, а не про громадську організацію. Ясно, що жодною громадською організацією Меджліс не заміниш. Його потрібно обрати - як не прикро виглядає це дієслово з точки зору влади Криму. А для цього потрібно провести справжній Загальнонаціональний з'їзд кримських татар. - Пише Віталій Портніков для Крим.Реаліі.

Я навіть не сумніваюся, що такий з'їзд можна організувати. І що він обере правильних людей в Меджліс і прийме правильні рішення. Росія - країна фальсифікацій. Для підміни Меджлісу не потрібна навіть Центральна виборча комісія або кримський виборчком. Самі що-небудь зварганять, самі складуть списки, самі оберуть, кого треба. Чи можна знайти достатню кількість кримських татар? Так можна. Для цього потрібно об'єднати зусилля тих, хто готовий вірою і правдою служити окупаційної влади, з тими, хто буде вважати, що краще такий Меджліс, ніж жодного. І потім - що означає достатню кількість? Хто це буде визначати? Ось якщо делегатів на з'їзді буде менше і членів "нового Меджлісу" - менше, то чи буде це означати, що новий орган менш представницький, ніж заборонений? Адже головне - пройшли вибори, обрали нових членів "Меджлісу" - і чудово. Спасибі Путіну!

Керівників підробленого "Меджлісу" в будь-якому випадку чекає вічне презирство власного народу. Куди б вони від нього не втекли

Ось тільки у всій цій спецоперації є одне "але". Це буде "Меджліс" для картинки. Для Діми Кисельова. Для зрадників в самому Криму. Але тільки не для кримських татар, у яких він не буде користуватися жодним авторитетом. І не для світу. Всесвітній конгрес кримських татар його не визнає, в Києві і Анкарі від нього з гидливістю відвернуться. У міжнародні організації його керівників не запрошуватимуть. Доля членів цього "Меджлісу" буде схожа з долею чиновників кримського окупаційного режиму. Вони стануть ізгоями. Причому ізгоями з куди гіршою перспективою, ніж Аксьонов, Константинов та інші кримські гауляйтери.

Тому що Аксьонова та Костянтинова після повернення Криму чекає безславна втеча в Росію - або гідний термін в українських в'язницях. А керівників підробленого "Меджлісу" в будь-якому випадку чекає вічне презирство власного народу. Куди б вони від нього не втекли.

Це - куди гірша доля.

Copyright © 2016 RFE / RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі