Російське суспільство швидко мутувало. Врятувати його зсередини не можна

В процесі захоплення країни терористи відчували один стрес за іншим: вибухи будинків, "Норд-Ост", Беслан, підводний човен, захоплення бізнесів, ЗМІ, "закручування гайок", навмисна жорстокість - все це деформувало їхню психіку. Але ще сильніше це деформувало психіку населення.

Думаю, що психологи і психіатри будуть потім довго і старанно вивчати феномен "путінського суспільства" і його метаморфоз в процесі становлення.

Якщо метафору з "бортом "Росія", захопленому терористами" взяти за основу, то багато що стає прозорим і зрозумілим.

Теракт - це стрес. Причому, як для терористів, так і для їхніх жертв.

В процесі захоплення країни терористи відчували один стрес за іншим: вибухи будинків, "Норд-Ост", Беслан, підводний човен, захоплення бізнесів, ЗМІ, "закручування гайок", навмисна жорстокість - все це деформувало їхню психіку. Але ще сильніше це деформувало психіку населення. Суспільство швидко мутувало, звикаючи до актів насильства по телевізору, відверталося, дебілізовувалося, засвоювало постулат "брехати - це нормально", і в підсумку прийшло до того, до чого прийшло. І крадений " Крим - наш, і чо?", і збитий Боїнг - "А доведи! І чо?", і "Можемо повторити. І чо?", і "розбомбили Америку, і чо?"

Багато таких "і чо?", Дуже багато ...

За підсумками путінських експериментів в Росії сформувалося суспільство, яке прийняло Стокгольмський синдром за одностайність

За підсумками путінських експериментів в Росії (на борту захопленого лайнера) сформувалося суспільство, яке прийняло Стокгольмський синдром за одностайність. Всі ніби "замазані" і все ніби"схвалюють". Рівень психічного розладу підтримується на потрібному градусі за допомогою телепропагандістскіх істерик і нескінченних потоків брехні, що доставляються в кожну сім'ю, кожну квартиру. Правда, іноді для більшого ефекту єднання включається функція "ввести в транс" - і тоді починаються сеанси побєдобєсія з георгіївськими стрічками, кримнашистські путінги та інші збіговиська, покликані впирснути в натовп кілька крапель ейфорії. Вакцина "Кримнашизма" діяти вже перестає, але в арсеналі терористів є безвідмовна патріотична "Дєдовоєвалка", яку можна експлуатувати коли завгодно, в будь-який момент.

Страх терористів перед смертю (а відповідальність за скоєне, безумовно, приведе їх до загибелі, і ні до чого іншого) посилюється боягузтвом і дезорієнтацією заручників.

Врятувати цей лайнер зсередини не можна. Він впаде. На борту осудних майже немає. Осудних викидають за борт при їх найменшому писку. Значить, вихід тільки один: садити божевільний борт усіма можливими способами, поки він не впав, і проводити спецоперацію з нейтралізації терористів з подальшим звільненням заручників і проведення психічної реабілітації.

Чи здатні на це "наземні служби"?

Питання зовсім не риторичне. Схоже, що при нинішніх європейських і американських політиків про це нерозумно навіть мріяти. Питання "що робити?" я навіть не ставлю. Сам не знаю відповіді ...

Напевно, ми все ж впадемо...

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі