Кремль в істериці і погрожує "мочити" весь народ

Немає сумнівів, що у кремлівського страху очі вже не просто великі, а вирячені, бо на відміну від нас його мешканці обізнані щодо справжніх цифр підтримки путінських злодюг і прекрасно розуміють, що досить скоро ці цифри будуть носити характер статистичної похибки.

18 квітня в одному з російських видань вийшла стаття глави Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, в якій він виступив за посилення заходів протидії різним проявам екстремізму. Зокрема, Бастрикін запропонував вважати екстремізмом заперечення "референдуму" в окупованому Криму.

"Екстремізм" - зручне поняття, під яке можна підверстати все, що завгодно: від ненависті до тарганів до неприйняття бандитських методів путінського правління, - пише Олександр Сотник для "Апострофа". - Кремль в істериці, він судомно шукає весь набір гайкових ключів для закупорювання котла, в якому щось може безконтрольно вирувати і побулькувати. Немає сумнівів, що у кремлівського страху очі вже не просто великі, а вирячені, бо на відміну від нас його мешканці обізнані щодо справжніх цифр підтримки путінських злодюг і прекрасно розуміють, що досить скоро ці цифри будуть носити характер статистичної похибки.

Це - звернення терориста до заручників: "Сидіть, гади, тихо і не висувайтеся. Всіх перестріляю і пересаджаю"

Так, населення мовчить. Так, воно перебуває в стані невизначеності, задаючись питанням: "Що ж далі буде?" І замість відповіді на це питання влада обирає неправду і ще більше залякування. Вона насилає на мирних громадян своїх держиморд, як в московському парку Дубки; вона формує "гвардію", покликану трощити черепа і затримувати під різними приводами; вона нагнітає істерію пропаганди.

Стаття Бастрикіна - це попередження бандита. Адже він не може вивезти все населення Росії в ліс, як зробив це з журналістом "Нової газети". Вивезти, приставити пістолет до голови і сказати: "Я прямо зараз тут тебе закопаю". Для подібного шантажу існує формат ось таких "статей". За фактом це - загроза кожному громадянину Росії. Загроза саме бандита-відморозка, представника оскаженілої кремлівської угруповання. Тут вже неважливо, за що конкретно вас збирається "мочити" Бастрикін: за "Крим - не наш" або за "Путін - злодій". Важливий сам факт появи в ЗМІ подібної загрози. Вона - і є справжній екстремізм. Без будь-яких лапок. Це - звернення терориста до заручників: "Сидіть, гади, тихо і не висувайтеся. Всіх перестріляю і пересаджаю", ось що це означає.

Тільки в умовах колапсу і подальшого за ним розчарування на вулицю вийде вже не народ, а знавісніла натовп - стихія, готова вішати на ліхтарях і піднімати "на вила" всіх підряд

Сьогодні донести до більшості населення думку про те, що країна захоплена терористами, дуже проблематично: немає незалежних ЗМІ, дуже мало людських ресурсів. Але одного разу росіяни самі зрозуміють, що ця банда зробила з їх країною і з ними. Що для цього має початися? На жаль, щось жахливе. Повний колапс, занурення в голод і злидні з неминучими техногенними катастрофами, які обов'язково відбудуться у зв'язку з повною зношеністю радянської інфраструктури. Тільки в умовах колапсу і подальшого за ним розчарування на вулицю вийде вже не народ, а знавісніла натовп - стихія, готова вішати на ліхтарях і піднімати "на вила" всіх підряд ...

Криза і загрози переляканих бандити не проймуть росіян. Їх пройме тільки тотальний колапс і свій страх. І тоді саме по собі відпаде відволікаюче запитання "якщо не Путін, то хто?", А замість нього зазвучить твердження: "Будь-хто, аби не ця банда!"

Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі