Америка, ти здуріла! Або чому американці вибирають Трампа і Сандерса

Те, що відбувається - ознака кризи ліберальної демократії. Але це криза самоочищення, через яке Захід проходив не один раз.

АМЕРИКО, ТИ ЗДУРІЛА! Саме таке враження справляє на навколишній світ велика держава, яка намагається обрати нового президента.

Відбувається неможливе: здається, що американці відмовляються від своїх канонів, які становили основу їхнього життя. Ті, хто підтримують дідка соціаліста Берні Сандерса, тим самим відкидають індивідуалізм, змагальність і прагнення тримати державу в узді, що завжди було запорукою американського прогресу. Ті, хто вирішив голосувати за жахливого нарциса олігарха Дональда Трампа, тим самим кажуть, що згодні жити без правил, завдаючи удару по Америці, яка звела правила і право в ранг релігії, вже з іншого боку. Так, це революція! Це протест величезної маси американського суспільства проти істеблішменту і того, у що правлячий клас перетворив Америку. Це протест тих, хто хоче справедливості, кому спротивився американський олігархат і подвійні стандарти. Але ці люди висловлюють свій протест демократичним чином, відмовляючись підтримувати президентських кандидатів, висунутих істеблішментом. Так, "відбійні молотки" у вигляді Трампа і Сандерса, якими озброїлися незадоволені (теж прояв демократії), вселяють занепокоєння і навіть жах. Але можна бути впевненим, що наляканий американський істеблішмент після такого струсу більше не повернеться до самозадоволення.

Починається епоха "Панама-гейтів" у найрізноманітніших географічних конфігураціях

Американська "революція" супроводжується тектонічними поштовхами в Європі. Тут і підйом антисистемних правих і лівих, і загроза "Брексіта", тобто виходу Великобританії з ЄС, і спроби суспільства знайти інші форми політики.

Те, що відбувається - ознака кризи ліберальної демократії. Але це криза самоочищення, через яке Захід проходив не один раз. Неясно, скільки часу займе цей процес. Але ясно одне: Антиліберальному Інтернаціоналу, який очолює Росієя і Китай, буде складно і надалі виживати через впровадження всередину західного суспільства і розкладання його правлячого класу. Епоха шредеризації і блерізаціі завершується.

PS. Це означає, що починається епоха "Панама-гейтів" у найрізноманітніших географічних конфігураціях.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі